Split-Otvorena obnovljena "Prima 3"

U Splitu je danas otvorena obnovljena robna kuća "Prima 3", nekada u sastavu Jadrantekstila, koju su nakon proglašenja stečaja prošle godine za 8 milijuna eura kupile splitske tvrtke "Safir" i "Tommy".

"Prima 3" s četiri etaže, na ukupno 20 tisuća četvornih metara, prema riječima vlasnika "Safira" Zvonka Kotarca, najveća je robna kuća u Dalmaciji, za koju se nada da će tako i poslovati. U njezinu obnovu uloženo je oko tri i pol milijuna eura, a zaposleno je 220 radnika, od kojih 75 bivših zaposlenika Jadrantekstila, na temelju obveze iz kupoprodajnog ugovora.

Uređenje svih prostora očekuje se u travnju ove godine, kada se očekuje i otvaranje novih radnih mjesta. Trenutačno je, osim velikog samoposluživanja u prizemlju, u njoj smješteno dvadesetak prodavaonica domaćih i inozemnih tvrtaka.

Potpuno osuvremenjen prostor opremljen je pokretnim stubama i panoramskim liftom.

Tvrtka "Safir" u kupnji je sudjelovala s 5 milijuna eura, a "Tommy", u vlasništvu poduzetnika Tomislava Mamića, s 3 milijuna eura. Na sličan je način raspoređeno i ulaganje u obnovu robne kuće, pa su prvoj tvrtki pripale tri gornje etaže, a drugoj prizemlje s pratećim prostorima.

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više