HNL

Siniša Oreščanin novi je trener Gorice

Foto: Pixell

SINIŠA OREŠČANIN novi je trener Gorice. Trećeplasirana momčad HNL-a danas je ostala bez trenera Valdasa Dambrauskasa, koji je otišao u bugarski Ludogorec, te sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, koji je danas raskinuo ugovor s Goricom i sutra će potpisati s Hajdukom.

Prva želja predsjednika Gorice Nenada Črnka bio je bivši Osijekov trener Zoran Zekić koji se nedavno vratio iz moldavskog Šerifa. Črnko se u subotu navečer sastao sa Zekićem i Oreščaninom i ponudio im je svoje uvjete. Zekić je tražio vremena da razmisli, a onda je u nedjelju odbio ponudu. Tada je bilo jasno da će novi trener biti Siniša Oreščanin koji bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2022. s opcijom produljenja na još jednu godinu.

Oreščanin bi se trebao predstaviti momčadi u ponedjeljak u 13 sati i odmah započeti pripreme za nastavak sezone i gostovanje u Puli 19. siječnja kod Istre.

U Hajduku počeo dobro, ali onda se dogodila Gzira 

Oreščanin je iz Sesvetskog Kraljevca, no prvu pravu priliku je dobio u omladinskoj školi Hajduka prije četiri godine. 
Najprije je vodio momčad U-17, pa Hajduk II, da bi 27. studenog 2018. preuzeo vođenje seniorske momčadi Splićana.

Momčad je izgledala dobro, nakon dugo vremena imala je glavu i rep, a u nastavku sezone Hajduk je ostvario odlične rezultate i baš je potisnuo Goricu s četvrtog mjesta.

Ipak, povijesni debakl protiv malteške Gzire koštao ga je posla. Otkaz je dobio 19. srpnja i od tada nije imao angažman do dolaska u Goricu.

[DOBRODOŠAO, TRENERU] 🤝 Siniša Oreščanin (48) imenovan je novim šefom stručnog stožera, prvi trening povest će već u ponedjeljak! ⚽️ #oneteamonedream #newcoach

Objavljuje HNK GoricaNedjelja, 3. siječnja 2021.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više