Plenković: Ide dodatak na plaću za zdravstvene djelatnike koji se bore protiv covida

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SVEČANOM sjednicom Gradskog vijeća u subotu je obilježen Dan Grada Varaždina, a video vezom Varaždincima je čestitao i premijer Andrej Plenković, koji je zaželio da se grad i Varaždinska županija nastave kvalitetno razvijati uz poruku da će im na tom tragu Vlada i dalje biti  partner.

Svečana je sjednica, u povodu Dana grada i blagdana svetog Nikole, održana je  u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu samo uz nazočnost dobitnika ovogodišnjih priznanja, predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana i zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara, dok su ostali uzvanici sudjelovali video vezom.

Video vezom se na svečanu sjednicu uključio i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je rekao da Varaždin unatoč koroni želi biti okrenut budućnosti i razvijati se kao kulturno, sveučilišno i gospodarsko središte sjeverozapadne Hrvatske.

Premijer se osvrnuo i na aktualni situaciju u borbi protiv pandemije koronavirusa rekavši da je povećan pritisak na zdravstveni sustav.

Dodatak na plaću zdravstvenim radnicima

"Ministarstvo zdravstva u stalnoj je komunikaciji s ravnateljem Opće bolnice Varaždin i nastoji pomoći slanjem medicinskih sestara, liječnika, uređaja, biti uz vas kad je sjeverno-zapadna Hrvatska najugroženija“, rekao je Plenković te zahvalio medicinskim sestrama i liječnicima na požrtvovnom radu.

„Vlada će donijeti odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv covida 19 osigurati dodatak na plaću“, istaknuo je premijer.

Plenković je rekao i da je Vlada u korona krizi za gospodarstvo Varaždina odobrila 2446 zahtjeva za 32.409 radnika s isplaćenih 217 milijuna kuna, a na razini Varaždinske županije za 38.194 radnika isplaćeno je 320 milijuna kuna.

Kroz dosadašnju suradnju vrlo jasno smo pokazali, istaknuo je Plenković, da odnos prema Varaždinu i Županiji nije na razini simbolike, nego je odraz poštovanja i razumijevanja. Konkretnu poruku potpore svim stanovnicima Varaždinske županije dodatno nose projekti za koje je kroz EU fondove ugovoreno ukupno 1,1 milijardu kn, uključujući i projekt izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te izgradnju dnevne bolnice u Općoj bolnici Varaždin.

Pročitajte više