U Zagrebačkoj županiji 227 novozaraženih

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U ZAGREBAČKOJ županiji je u posljednja 24 sata 227 novooboljelih od covida-19, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite te županije. 

Petnaest novooboljelih je u Samoboru, osam u Svetoj Nedelji, 17 u Zaprešiću, 14 u Jastrebarskom, 61 u Velikoj Gorici, 20 u Ivanić-Gradu, sedam u Dugom Selu, devet u Vrbovcu, pet u Svetom Ivanu Zelini. Po šest novooboljelih su u općinama Brdovec i Bistra, po tri u općinama Jakovlje i Krašić, po jedna u općinama Luka, Klinča Sela, Kravarsko i Rugvica, po dvije u općinama Stupnik, Orle i Farkaševac, četiri u Pisarovini, pet u Kloštar Ivaniću, 14 u Križu, 12 u Dubravi i osam u općini Rakovec. 

Izliječeno je 215 osoba

Izliječeno je 215 osoba, a tri su osobe umrle u Vrbovcu. Samoizolacija je propisana učenicima devet razreda osnovnih škola i učenicima tri razreda srednjih škola.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području te županije od početka pandemije evidentirane su 10.324 covid-pozitivne osobe, izliječeno ih je 6544, a 38 osoba je umrlo. Trenutno su aktivna 3742 slučaja.

Od 30. studenoga do 24. prosinca zbog trenutne epidemiološke situacije u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava se održava online. 

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. 

 

Pročitajte više