Vlasnica kućice u kojoj je Bernardić pio: Nismo zatvoreni. Bero je vjerni posjetitelj

Foto: Instagram

BIVŠI predsjednik SDP-a i još uvijek aktualni saborski zastupnik Davor Bernardić na Sljemenu je našao birtiju koja radi, preciznije kućicu koja je u funkciji kafića. Slikao se kako u njoj pije kuhano vino, iako je svim kafićima u Hrvatskoj potpuno zabranjen rad, pa fotografiju objavio na Instagramu.

Sve ne bi bilo vijest da svim ostalim kafićima strogim mjerama Stožera prošle subote nije zabranjen rad. Zabranjeni su i svi adventski sajmovi te manifestacije na kakvima se obično nalaze i kućice koje nude kuhano vino. No kućica-kafić u kojoj je Bernardić pio imala je, kako se vidi na slici, i stolice, a na jednoj se raskomotio Bernardić pa se poslikao za Instagram i onda to objavio na društvenoj mreži. 

> Bernardić na Sljemenu našao birtiju koja radi i fotkao se kako tamo pije

Index je sinoć doznao da je sljemenska kućica u kojoj je Bernardić na šanku uživao u kuhanom vinu zatvorena. Neslužbeno su nam to potvrdili iz Stožera, a kako smo doznali, kućicu je zatvorio vlasnik kada su tamo stigli inspektori civilne zaštite. 

Prema informacijama kojima raspolaže Index, vlasniku nije izdana novčana kazna. 

"Prvo kuhano vino na prvom snijegu ove godine na -7 stupnjeva", napisao je Bernardić na Instagramu uz fotografiju na kojoj sjedi na visokoj stolici, nalakćen na šank.

 

Vlasnica kafića tvrdi da inspekcije nije bilo

Vlasnica kućice danas tvrdi kako ih nije posjetila nikakva inspekcija te da je objekt radio "u obliku catering usluge, no ograničeno, s obzirom na to da na smiju posluživati kuhano vino radi mjera na snazi". 

"Teško nam je što moramo odbiti naše posjetitelje u ove dane jer uz ovu prekrasnu zimsku idilu zaista je šteta ne popiti topli napitak i ugrijati se nakon zimskih radosti", poručuje vlasnica za Dnevnik.hr.

Objašnjava kako su Bernardiću kao vjernom posjetitelju Sljemena skuhali vino te iskoristili priliku za fotografiranje.

"Bero je dugogodišnji posjetitelj zagrebačke gore i kao takvome skuhali smo mu vino, postavili scenografiju i iskoristili zimsku čaroliju za super fotke", objašnjava vlasnica.

Navodi kako kućica i ovaj vikend može primiti goste, ali uz stroge mjere koje su na snazi" te poziva građane na odmor i zabavu na Sljemenu uz, kako kaže, "termosice i sve što je potrebno za zimske čarolije i radosti". 

S obzirom na oprečne informacije vlasnice i one koje smo dobili iz Stožera, Index je poslao upit Inspekciji civilne zaštite. Njihov odgovor objavit ćemo čim ga primimo.

Pročitajte više