Šef varaždinske bolnice: Na intenzivnoj je 27-godišnja djevojka, nema drugih bolesti

Screenshot: Nova TV

TIJEKOM 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 258 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 669 uzoraka, objavio je tamošnji stožer.

"Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 2031 novi slučaj, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je visokih 1200. Udio pozitivnih na COVID-19 među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata jučer je iznosio 49%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 39%", priopćili su.

Preminulo je 6 osoba pozitivnih na COVID-19. 

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić za e-Varaždin je komentirao situaciju u bolnici.

"Situacija nam je sve teža i teža. Dolaze nam pacijenti sve mlađe životne dobi. Nažalost, tijekom protekla 24 sata na jedinici intenzivnog liječenja završila je pacijentica koja je 1993. godište i nije imala nikakvih komorbiditeta. To je bolest koja zahvaća sve mlađu populaciju", rekao je.

"Danas imamo 242 osobe na bolničkom liječenju, njih 26 je na intenzivnoj. 23 su osobe na respiratoru u Varaždinu.

Brojke pokazuju da imamo sve veći broj pacijenata. Velik je pritisak na Hitnu službu. Na Hitnu primamo čak 240 posto više pacijenata nego u istom periodu prošle godine. U takvom izvanrednom stanju, donose se i izvanredne mjere kao što je postavljanje vojnih šatora ispred bolnice", zaključio je.

Pročitajte više