Zaražen koronom došao na očevid prometne nesreće

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

JUČER oko 14:15 sati na DC 43 u smjeru Črnca Rugvičkog dogodila se prometna nesreća u kojoj je kombi zagrebačkih registarskih oznaka sletio s kolnika u odvodni kanal.

U toj su prometnoj nesreći lakše ozlijeđeni 36-godišnji vozač te četvero putnika (69, 84, 56, 75).

Tijekom provođenja očevida na mjesto događaja, zbog poslovne povezanosti s vozačem, došao je 44-godišnjak za kojeg je provjerom utvrđeno da još uvijek ima aktivnu mjeru covid-liječenja u kući, piše policija.

"Budući da ni s jednom od prisutnih osoba nije bio u bliskom kontaktu, upućen je na svoju adresu stanovanja, što je i učinio, dok će policijski službenici nakon izlječenja nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti", objavila je policija.

Žena s koronom namjerno šetala po Karlovcu, podnesena kaznena prijava

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac postupali su temeljem zaprimljene dojave građana da covid-pozitivna osoba krši mjeru liječenja u kući.

Prikupljenim informacijama i provedenim kriminalističkim istraživanjem 43-godišnjakinju se sumnjiči da je 3. studenog počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Naime, 43-godišnjakinji je, zato što je bila pozitivna na virus covid-19, prethodno određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta. Unatoč tome, ona je 3. studenog u poslijepodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i otišla u ugostiteljski objekt i dom druge osobe u Karlovcu gdje je bila u kontaktu s drugim osobama. Na taj način dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu.

Protiv osumnjičene je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnesena kaznena prijava.

Na Rabu zaražena išla u trgovinu

Policijski službenici Policijske postaje Rab dovršili su kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 26. studenoga napustila svoj dom te otišla u trgovinu iako je znala da to ne smije učiniti. Naime, zbog dijagnosticirane zarazne bolesti covid-19 bila joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, koja je u vrijeme odlaska u trgovinu još uvijek trajala, te je kršenjem navedene mjere došlo do opasnosti od širenja zarazne bolesti.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti 64-godišnjakinja je prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više