U Osječko-baranjskoj 298 novih, osam osoba umrlo

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NA PODRUČJU Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata je 298 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je osam osoba, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u tom su razdoblju testirana 653 uzorka.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 63 naselja. Najviše ih je s područja Osijeka s prigradskim naseljima - njih 169. Slijede Našice s 14 novopozitivnih, Valpovo s 11 te Đakovo i Bizovac s po deset. Čepin i Petrijevci imaju po osam novopozitivnih, Belišće sedam, Darda i Donji Miholjac po pet, Čeminac, Draž, Ernestinovo, Petlovac i Semeljci po četiri, te Bilje, Đurđenovac, Koška i Strizivojna po tri. Gorjani, Kneževi Vinogradi, Podgorač i Satnica Đakovačka imaju po dvije novooboljele osobe, a Antunovac, Beli Manastir, Donja Motičina, Drenje, Erdut, Levanjska Varoš, Marijanci, Popovac, Punitovci, Šodolovci i Vuka po jednu.

Osam osoba umrlo

Na bolničkom liječenju nalazi se 230 osoba, i to 181 u KBC-u od kojih su 43 na respiratoru.

U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 49 pacijenta.

"U zadnja 24 sata umrlo je osam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Najstarija umrla osoba rođena je 1936. godine, a najmlađa 1962. godine. Uz Covid-19 svi su imali i druge komorbiditete. Na području županije u samoizolaciji je 2.613 osoba", priopćio je Stožer.

Policija je provela 46 provjera osoba u samoizolaciji. U 44 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere dvije dojave građana utvrdili su kršenje mjera u Belom Manastiru i Osijeku.

Obavili su i 195 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 57 nadzora provođenja mjera u prodavaonicama, trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima, benzinskim postajama i drugim objektima. U pet slučajeva utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili njihovo otklanjanje.

Pročitajte više