HDZ-ovac Ćelić pitao Selak Raspudić: Tko vas je stvorio? HRT-ova emisija ili suprug?

Screenshot: YouTube

IVAN ĆELIĆ, HDZ-ov zastupnik u saboru, pitao je Mariju Selak Raspudić tko ju je stvorio - njezin suprug ili HRT-ova emisija Peti dan. 

"Jesmo mi morali plaćati javni servis da bi vi postali politička zvijezda? Je li vas stvorio Nino Raspudić ili su vas stvorili vaš otac i majka? Preporučam da uzmete udžbenik četvrtog razreda srednje škole 'etika, filozofija morala'. Vi ste puno, puno potkovaniji po pitanju filozofije od mene. Ovo što vi radite je za svaku osudu", poručio joj je Ćelić.

HDZ-ovac je replicirao Selak Raspudić nakon što je ona kritizirala rad vlade i HDZ-a tijekom pandemije koronavirusa.

"Ne mogu ne primijetiti da su se maločas nasmijale oči uvaženog potpredsjednika Reinera. Žalim što ovdje nije potpredsjednik sabora Jandroković da mu uzvratim što nisam imala priliku za repliku da trebam gledati ljude u oči kao što to inače činim. Voljela bih ga pitati može li on pogledati u oči Sanadera koji ga je stvorio, Karamarka i Jadranku Kosor. No to je možda manje važno, možda je važnije pitati hoće li moći pogledati u oči građane RH koji će zdravstveno i ekonomski stradati zbog ove epidemije. Ne zato što je on nešto ranije učinio, nego zato što i dalje odbija uvažiti zahtjeve, prijedloge i primjedbe oporbe i postaviti se nadstranački kada su interesi i zaštita zdravlja naših građana u pitanju", rekla je ranije Selak Raspudić, prije nego je prešla na to što Most nudi po pitanju upravljanja pandemijom.

Spominjanje Jandrokovića kojeg tada u sabornici nije bilo razljutilo je HDZ-ovca Ćelića koji je potom upozorio Reinera na povredu poslovnika čl. 238. te istaknuo da je Selak Raspudić omalovažavala predsjednika sabora dodavši da su "neukusni komentari na to tko je koga stvorio", a onda je prešao na pitanja upućena Mostovoj zastupnici tko je nju stvorio.

Raspudić branio suprugu pa ga Reiner potjerao iz sabora

Reiner je dodao da je Selak Raspudić "u najmanju ruku neprimjereno govorila o Jandrokoviću, tim više što je nepristojno govoriti o nekome koga ovdje nema, a koji je donedavno bio ovdje i sve mu se moglo reći".

Potom se javio Nino Raspudić i stao u obranu svoje supruge te ušao u svađu s Reinerom. HDZ-ov potpredsjednik sabora na to mu je odgovorio:

"Je l' mogu ja s njom diskutirati ili je vi kao suprug morate braniti?" pitao je Reiner Raspudića povišenim tonom.

Reiner se obratio Grmoji s "poštovana zastupnice", ovaj mu uzvratio da izađe na svjež zrak i pogleda kako lijep snijeg pada u Zagrebu

Mostov zastupnik zaradio je tri opomene, uključujući i oduzimanje prava na riječ. Potpredsjednik sabora Željko Reiner potom ga je udaljio sa sjednice.

"Odlazim dragovoljno sa sjednice, a vi se naspavajte, prikupite koncentraciju pa onda predsjedajte. Ovo je sramotno i skandalozno", poručio je Raspudić pa napustio sabornicu.

Reiner je nastavio dalje i dao riječ Mostovom Nikoli Grmoji, ali mu se obratio s "poštovana zastupnice Grmoja", na što je ovaj odgovorio:

"Ja sam poštovani zastupnik Grmoja, potpredsjedniče Reiner. Molio bih vas da napravite stanku, da se malo skoncentrirate, da dođete k sebi, da izađete na svježi zrak, da pogledate kako lijep snijeg pada vani pa da ovo nastavimo", rekao je Grmoja pa nastavio nazvavši Ćelićevu repliku Selak Raspudić seksističkom.

 

 

Pročitajte više