VIDEO Plenković na vladi: Nažalost, imamo novi rekord. Cjepivo će biti besplatno

Foto: Sreenshot

OD 11 SATI se održava sjednica vlade, a ovu će, kao i onu u ponedjeljak, premijer Andrej Plenković voditi iz izolacije u kojoj je zbog zaraze koronavirusom. 

Na sjednici se govorilo o aktualnom stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

Među ostalim razmatrao se i prijedlog odluke o oslobađanju obveze plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske za zakupnike i korisnike kojima je obustavljen rad temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. 

Plenković na sjednici vlade: Nažalost, imamo novi rekord novozaraženih. Cjepivo će biti besplatno

"Prije svega da zahvalim kolegama koji su bili u saboru i predstavljali zakone", počeo je sjednicu vlade. Spomenuo je izmjene zakona kojima će se uvesti kažnjavanje za kršenje mjera.

Rekao je kako su unutar EU danas vođeni razgovori za distribuciju cjepiva. Kaže da se založio za sveeuropski pristup nakon što cjepiva budu odobrena. 

Čestitao je međunarodni dan osoba s invaliditetom i kazao je da će on i Aladrović imati videokonferenciju sa svim udrugama osoba s invaliditetom.

"Vidimo, nažalost, da epidemija koronavirusa ne jenjava. U Hrvatskoj se broj zaraženih utrostručio", rekao je. "Broj je ponovno značajnije narastao u dva zadnja tjedna studenoga. Nažalost, danas imamo novi rekord, 4534 novozaražene osobe", rekao je. 

"Imamo informaciju da će EU regulatorno tijelo odlučiti o cjepivu Pfizera do kraja godine. Čim to bude, krenut će distribucije. Danas smo od šefa HZJZ-a Capaka čuli da će cijepljenje ići u dvije doze za svaku osobu. Ići će se prema prioritetnom rasporedu. Cjepiva će biti besplatna za građane", rekao je Plenković u uvodu sjednice vlade. 

Pročitajte više