VIDEO Veliki potop u Splitu, ne radi semafor na važnom križanju, grad zakrčen

Screenshot: YouTube/Dalmatinski portal

ZBOG kiše je opet došlo do potopa na splitskim prometnicama. Sve važnije gradske ceste, od Domovinskog rata preko Ulice Hrvatske mornarice do Poljuda, doslovce su poplavljene.

Dubrovačku ulicu prema križanju s Ulicom Domovinskog rata najbolje je zaobići. Ne radi semafor na raskrižju Dubrovačke i Vukovarske ulice.

Automobili se jedva probijaju. U gradu je, kako piše Dalmatinski portal, kaos zbog kiše.

Portal Dalmacija danas objavio je snimku iz Ulice Hrvatske mornarice, također jedne od prometnijih ulica u gradu.

"Sve su službe na terenu i pomažu u sanaciji štete nastale uslijed enormne količine kiše koja od jutros pada u Splitu i okolici. Građane molimo za oprez i strpljenje, posebno u prometu", objavili su iz Grada Splita.

"Splitski vatrogasci su do podne imali 20-ak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemlja, a posebice su kišnim padalinama ugroženi južni dijelovi Splita", rekli su u splitskom Operativno vatrogasnom središtu.

Vatrogasci pozivaju građane na strpljenje u prometu koji je otežan zbog vodenih naplavina po prometnicama.

Prema prvim informacijama iz splitske policije, tri su kritična mjesta na gradskim prometnicama ugrožena vodom - u ulici Sedam Kaštela kod Poljuda, raskrižje ulica Brune Bušića i Dubrovačke te raskrižje Dubrovačke i Domovinskog rata.

U ulici Matice Hrvatske voda je probila tri šahta te se izlila na prometnicu, ali brzom intervencijom djelatnika vodovoda i kanalizacije taj je problem zasad riješen, rekli su u splitskoj policiji.

Uskoro opširnije

Pročitajte više