KORONAVIRUS

Gradonačelnik iz SAD-a odletio privatnim avionom na odmor, ljude zvao da ostanu doma

Screenshot: Facebook/Steve Adler

STEVE ADLER, gradonačelnik teksaškog grada Austina, odletio je privatnim mlažnjakom na odmor u Meksiko, odakle je videoporukom građane svog grada pozvao da ostanu doma zbog pandemije koronavirusa.

U obalnom resortu u Meksiku gdje je odsjeo snimio je video u kojem poziva građane Austina da ostanu kod kuće kako bi spriječili širenje koronavirusa. U videu je, između ostalog, rekao: "Ovo nije vrijeme za opuštanje."

Kad je to otkriveno, mnogi su ga prozvali zbog licemjerja.

Adler je, kad je to otkriveno, ustvrdio da nije prekršio nijedno pravilo jer na snazi nije bila zabrana putovanja.

BBC prenosi kako je njegov put u Meksiko otkrio Statesman, list iz Austina.

"U tom periodu nije bilo preporuke da se ne putuje. Netko bi mogao pogledati moj primjer i prigovoriti da sam putovao. Ali ono što ne bi mogli reći je da sam putovao u vrijeme kad sam govorio ljudima da ne putuju", rekao je za Statesman Adler, koji dolazi iz Demokratske stranke.

Organizirao kćeri svadbu pa odletio privatnim avionom u Meksiko

Adler je prije puta u Meksiko u hotelu u Austinu organizirao svadbenu svečanost za svoju kćer. Svečanost je održana na otvorenom prostoru, a na njoj je bilo 20 gostiju.

Statesmanu je priznao da se na svečanosti maske "vjerojatno nisu" nosile cijelo vrijeme, iako su bile podijeljene uzvanicima.

Sljedećeg dana privatnim avionom je odletio u obalni resort u mjestu Cabo San Lucas, gdje su on i njegova obitelj proveli tjedan dana.

U snimci iz Meksika upozoravao na "moguće zatvaranje ne budemo li oprezni"

Jedne noći za vrijeme odmora u Meksiku Adler je snimio video u kojem se obraća građanima Austina, pri čemu je zanimljivo da se iz same snimke nije moglo otkriti da se nalazi izvan grada.

"Trebamo ostati kod kuće ako možemo. Ovo nije vrijeme za opuštanje. Pažljivo ćemo pratiti situaciju i morat ćemo zatvoriti ne budemo li oprezni", poručio je u videu iz Meksika.

 

Pročitajte više