Vlasnica kafića iz Baranje: Čistili smo kafić, policija je došla i napisala prijavu

Screenshot: SiB.hr

PU OSJEČKO-baranjska izvijestila je da su protekle subote, prvog dana novog zaključavanja, proveli provjeru 202 ugostiteljska objekta na području Osječko-baranjske županije i utvrdili jedno kršenje mjera radnog vremena, u kafiću u Petlovcu, mjestu nedaleko Valpova i Osijeka.

Lokalni portal SiB razgovarao je s vlasnicom kafića iz Petlovca koji je prijavljen inspektoratu. Ona kaže da su tu večer čistili kafić te da nisu radili.

"Moj sin koji živi iznad lokala doveo je dva prijatelja i prijateljicu da počiste kafić od noći prije kad se još smjelo raditi. U lokal su došli u 20:36 i sin mi u 21:56 javlja da je došla policija. Jedan od policajaca je bio jako nadobudan i uopće nije htio poslušati što su mu rekli, odnosno što rade. Na poziv sina sam nakon 10 minuta došla u lokal, rekla policajcima da mogu na kamerama provjeriti što su mladići i djevojka radili prije nego što su došli, no to ih nije zanimalo", kaže žena.

"S tim policajcem se nije dalo razgovarati"

Ističe kako su u isto vrijeme oni čistili drugi kafić, no tamo policija nije došla.

"Pitala sam policajca hoće li i tamo doći napisati kaznu i on je nadobudno odgovorio da hoće".

U kafiću koji je dobio prijavu na stolu je bilo otvoreno piće za koje vlasnica kaže da je rekla sinu da počasti prijatelje što mu pomažu i da je piće bilo doneseno iz stana.

"S tim policajcem se nije dalo razgovarati, on je bio uvjeren da nam je kafić radio normalnu tu večer. A niti je vidio da se piće prodavalo za novac niti su računi izdavali. Napisao nam je prekršaj da smo kršili radno vrijeme i prijavio državnom inspektoratu. Ja sam se vratila u drugi kafić spremati", zaključuje vlasnica.

Pročitajte više