U Gospiću jutros 8 centimetara snijega. Pada u dijelovima Zagreba, Rijeke, Samoboru

Foto: web kamera, Video: Čitatelji Indexa

SNIJEG je već noćas počeo padati u Gorskom kotaru i Lici, a tijekom dana očekuje se i u Karlovcu, Zagrebu, Zagorju i Međimurju. U Gospiću i Gračacu već ga ima 8 centimetara, a pada i u Rijeci te Samoboru, Jastrebarskom...

> Slike i snimke snijega možete nam slati na mail desk@index.hr tijekom dana

Iza 10 sati počeo je padati i u Zagrebu. Ne očekuje se stvaranje snježnog pokrivača.

Prema DHMZ-u danas se očekuje pretežno oblačno, na Jadranu s kišom i grmljavinom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom.

"Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava.

Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevima.

Vjetar na kopnu slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, u Dalmaciji jugo i istočnjak.

Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -4 i 2 °C, a na Jadranu najviša dnevna temperatura između 5 i 10 na sjevernom dijelu te od 10 do 15 °C u Dalmaciji", stoji u prognozi DHMZ-a za danas.

"Oblačno, u drugom dijelu dana povremeno uz snijeg, a na širem području grada očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U noći na četvrtak snijeg će prijeći u kišu koja se može smrzavati u dodiru s podlogom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura većinom između -3 i 1 °C", stoji u prognozi za Zagreb.

Detaljnija prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Umjereno do pretežno oblačno, popodne uz mogućnost za malo susnježice i snijega, uglavnom u zapadnijim predjelima. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Temperatura zraka ujutro uglavnom između -5 i -2, a najviša dnevna između 0 i 3 °C.

Središnja Hrvatska

Oblačno, osobito u drugom dijelu dana povremeno uz snijeg i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a moguća je i ledena kiša, osobito u noći na četvrtak kada će snijeg prelaziti u kišu koja se smrzava u dodiru s podlogom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno sa snijegom koji će stvarati deblji snježni pokrivač, a ponegdje, osobito u južnoj Lici i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Temperatura zraka uglavnom između -5 i 0 °C.

Istra

Pretežno oblačno povremeno s kišom, ponegdje i obilnom. Na Učki i Ćićariji te u unutrašnjosti Istre mjestimice je moguć snijeg ili susnježica te kiša koja se ledi u dodiru s podlogom. Puhat će umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. More će biti umjereno valovito, južno od Porera ponegdje i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 2 do 5 °C, u unutrašnjosti Istre od -3 do 1 °C, a najviša dnevna od 5 do 7 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno oblačno s povremenom kišom, mjestimice obilnom, a duž obale i u unutrašnjosti Istre i susnježicom te snijegom. Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 4 i 9 °C, na otocima i malo viša.

Dalmacija

Pretežno oblačno s kišom koja lokalno može biti obilna, osobito u drugom dijelu dana, a ponegdje i praćena grmljavinom. U najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima. Najviša temperatura između 11 i 15 °C, a u unutrašnjosti hladnije.

Sutra crveni alarm

Oblačno s kišom, u zapadnim područjima snijegom, osobito u gorju, a u Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji vjerojatna je kiša koja se smrzava na hladnoj podlozi, stoji u prognozi DHMZ-a za sutra. Dodaju kako će oborina biti obilnija u Dalmaciji gdje može biti intenzivnih grmljavinskih pljuskova. Vjetar na kopnu slab i tek ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo na sjevernom i srednjem dijelu postupno slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura zraka od -3 do 0, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna od 0 do 5 u unutrašnjosti te između 9 i 15 °C na obali i otocima.

Najopasnije vrijeme sutra će biti na širem području Karlova, Zagreba te u Zagorju i Međimurju zbog ledene kiše koja će se smrzavati na tlu.

Pročitajte više