Orbanov suradnik uhvaćen u gej orgijama. Poznat je kao borac protiv prava LGBT osoba

Foto: EPA

JEDAN od utemeljitelja mađarske vladajuće stranke Fidesz Jozsef Szajer, koji je u nedjelju iznenada podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, potvrdio je da je sudjelovao na gej zabavi za vrijeme policijskog sata u Bruxellesu.

Szajer je u priopćenju rekao da je prekršio belgijske mjere protiv pandemije koronavirusa i ispričao se svojoj obitelji, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i Szajera i zasad nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno zbog toga što su u petak navečer bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola. 

Dva dana poslije Szajer je dao iznenadnu ostavku predsjedniku Europskog parlamenta, u koji je biran četiri puta.

Jedan od najbližih Orbanovih suradnika

Szajer je jedan od najbližih suradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član povjerenstva koje je pripremalo nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora brak štititi kao zajednicu muškarca i žene.

Krajem 1990-ih je studirao je na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa, kojeg Orban i Fidesz optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva. 

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak navečer u vrijeme policijskog sata, koji je od 22 do 6 sati na snazi u glavnom gradu Belgije i sjedištu europskih institucija.

Organizirana je na prvom katu zgrade iznad gej bara Le Detour u samom središtu Bruxellesa, neposredno kod gradske vijećnice.

Pokušao pobjeći

List Derniere Heure objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je sudjelovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o partyju na kojem su većinom bili muškarci.

Kada je policija upala, više sudionika je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se ozlijedio. Riječ je o zastupniku Europskog parlamenta koji se pozvao na zastupnički imunitet, piše Derniere Heure.

Svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Pročitajte više