Stečajna upraviteljica Keruma predložila prodaju tri njegove prestižne nekretnine

Foto: EPA

STEČAJNA upraviteljica Keruma d.o.o u stečaju predložila je prodaju tri prestižne nekretnine te tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i legendarnog restorana Šumski dvor te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti od 36.65 milijuna kuna.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo u prijedlogu upućenom splitskom Trgovačkom sudu ističe da rješenje o prodaji treba donijeti na temelju očitovanja stečajnog i razlučnog vjerovnika DDM Invest III AG koji je u kolovozu dostavio elaborate o procijenjenoj vrijednosti imovine Keruma d.o.o.

Najveću vrijednost mu ima nekretnina bivšeg restorana Šumski dvor

Nekretnina najveće vrijednosti je bivši restoran Šumski dvor, na zagrebačkom Cmroku, procijenjena na čak 15.17 milijuna kuna koju je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. u ''valu kupovine'' nekretnina po Zagrebu.

Time je zaokružio širenje svojeg poslovnog carstva u Zagrebu, kupivši devet lokala u užem centru, uključujući caffe bar Bulldog, vilu na Tuškancu te bivše kino Central sada procijenjeno na 9.95 milijuna kuna.

Poslovne prostore u lokalima je po tadašnjem pisanju medija kupovao za 8000 eura po kvadratu, a za nekretninu najveće vrijednosti - restoran Šumski dvor nagađa se da je izdvojio čak pet milijuna eura.

Kerum je i 2012. najavio obnovu tog sada derutnog i zapuštenog restorana s namjerom da će to ''biti najekskluzivniji restoran u gradu, onakav kakav Zagreb zaslužuje'', no već 2016. ta nekretnina je završila pod ovrhom.

Osim zagrebačkih nekretnina, stečajni vjerovnici Kerumove tvrtke zatražili su i sudu predali procjenu vrijednosti poslovne zgrade na Trgu kardinala Alojzija Stepinca u Zadru prema kojoj ta nekretnina vrijedi 11.53 milijuna kuna.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenome 2018.

Pročitajte više