Žena s koronom išla u dućan i kod rodbine, zaraženi čovjek išao registrirati traktor

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

ZADARSKA policija objavila je da je provedeno kriminalističko istraživanje nad ženom za koju se sumnja da je, iako je znala da je zaražena koronavirusom, išla u dućan, a potom i kod rodbine.

"Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti  iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona", objavila je policija.

Naime, 62-godišnju ženu se sumnjiči da je 21. studenog prijepodne u Kalima došla u trgovinu, u vrijeme dok joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, s obzirom na to da joj je dijagnosticirana zarazna bolest covid-19.

Također se sumnjiči da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji, a čime je dovela u opasnost da se zarazna bolesti proširi među ljudima.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv 62-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Zaraženi muškarac išao registrirati traktor

Zagrebačka policija provest će kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom koji je u ponedjeljak u stanici za tehnički pregled u Svetom Ivanu Zelini, unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije, pokušao registrirati traktor.

Policija je precizirala da su zaposlenice prilikom započetog postupka registracije utvrdile da 56-godišnjak ima izrečenu mjeru samoizolacije koja je aktivna unazad nekoliko dana zbog njegovog pozitivnog rezultata na koronavirus.

Zaposlenice stanice su o svemu obavijestile policiju dok je 56-godišnjak otišao kući te će se nad njim, nakon izlječenja, provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.

Pročitajte više