Plenković ima koronu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković ima koronavirus.

"Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik vlade Andrej Plenković obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan", objavio je glasnogovornik vlade.

"Predsjedniku vlade ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana. Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Plenković je od subote bio u samoizolaciji jer je njegovoj supruzi potvrđena korona nakon što su joj se pojavili simptomi. Prvi nalaz mu je bio negativan pa mu je određena mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana.

Premijer je danas iz samoizolacije vodio sjednicu vlade na kojoj su donesene nove mjere za pomoć poduzetnicima, kao i nove mjere na granicama i kazne za kršenje mjera.

Bliski Plenkovićevi suradnici nisu u samoizolaciji

Predstojniku ureda predsjednika vlade Zvonimiru Frki-Petešiću, zamjenici predstojnika Teni Mišetić i glasnogovorniku vlade Marku Miliću epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije.

"Njihov posljednji radni dan i susret s Plenkovićem bio je u petak, dok je predstojnik ureda obavio kratki sastanak s premijerom u subotu uz poštovanje svih epidemioloških mjera (propisana fizička distanca, nošenje maski, otvoren prozor). Nalaz premijera u subotu bio je negativan. Predstojnik ureda je tom prilikom također testiran i njegov je nalaz isto bio negativan.

S obzirom na dužnosti koje obnašaju, svi troje ponovit će testiranje na prisutnost koronavirusa", objavljeno je iz vlade.

Plenković je ljetos dirao zaraženog Đokovića. Nije otišao u samoizolaciju

Podsjetimo, Plenković se ljetos tijekom boravka na teniskom turniru u Zadru susreo s Novakom Đokovićem, za kojeg je kasnije potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

U međuvremenu su se pojavile i fotografije susreta Đokovića i Plenkovića u Zadru na kojima se vidi kako je premijer dodirnuo zaraženog najboljeg tenisača svijeta. Tada nije otišao u samoizolaciju.

"Nisam zabrinut, to je bio kratki susret od tri minute, to nije bio blizak susret. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam", rekao je Plenković nakon susreta s Đokovićem.

Plenković se testirao i u srpnju nakon sastanka s tadašnjom ministricom Blaženkom Divjak kojoj je nakon tog sastanka bila određena mjera samoizolacije, a onda i u listopadu kada je korona potvrđena ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac.

Dosad su iz vlade pozitivni bili ministar zdravstva Vili Beroš, ministar pravosuđa Ivan Malenica, ministrica turizma Nikolina Brnjac i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Vučić zaželio Plenkoviću brz oporavak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je na Twitteru poruku premijeru Andreju Plenkoviću.

"Želim Vam dobro zdravlje i brz oporavak @AndrejPlenković", objavio je Vučić na službenom Twitteru @predsednikrs.

Pročitajte više