Vukovarska policija o privođenju Medvedovog pomoćnika: Nije bilo pokušaja utjecaja

Foto: Robert Anic/PIXSELL

VUKOVARSKO-srijemska policija potvrdila je danas da je u postupanju prilikom kršenja epidemioloških mjera u subotu u Vukovaru, u čemu je zatečen i državni tajnik Sučić, policija postupila u skladu sa zakonskim ovlastima, i nije bilo pokušaja utjecaja sa strane.

Policija je u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića. Među njima i državnog tajnika Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepana Sučića (61) i ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslava  Šeremeta (40). Tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira te su Sučić i Šeremet privedeni u policijsku postaju zbog remećenja javnog reda i mira.

Nakon dovršene obrade obojica su pušteni iz službenih prostorija, a policija će ih prekršajno prijaviti zbog kršenja javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, priopćili su jučer iz PU vukovarsko-srijemske.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković večeras je Hini izjavio da su "policijski djelatnici posao obavili u skladu sa zakonskim ovlastima i nikakvih pokušaja utjecaja sa strane nije bilo".

Dodao je da je prisila upotrijebljena prema jednoj od dvije privedene osobe.
 

Pročitajte više