KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Plenkovićev šef Ureda: Plenković je izoliran u potkrovlju stana, dobro je

Foto:Sanjin Strukić/PIXSELL, Hina

PREDSTOJNIK Ureda predsjednika vlade Zvonimir Frka Petešić otkrio je stanje Andreja Plenkovića čija supruga ima koronu.

Podsjetimo, Plenković je od jučer u izolaciji jer je njegovoj supruzi potvrđena korona nakon što su joj se pojavili simptomi.

"Zbog toga je i Plenković obavio testiranje. Negativan je. Premijeru je određena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana. Svoje aktivnosti i obveze nastavit će obavljati od kuće", rekli su jučer iz vlade.

"Predsjedniku vlade potvrđena je izolacija jučer, nalazi se u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju. Negativan je, nema simptome i normalno radi", rekao je Petešić.

"Koliko je meni poznato, neće ništa biti otkazano, svi sastanci će se održati videovezom. On ne podliježe normalnom režimu bolovanja. Kada liječnici odluče, on će se opet testirati", rekao je Petešić.

O Sučiću

"Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj. Žao nam je što se tako nešto dogodilo. U trenutku kada su propisane mjere koje se odnose na sve nas u zemlji, dužnosnici vlade moraju davati primjer, to pitanje će sigurno biti razmotreno u vladi."

Hoće li ga smijeniti?

"Ja to ne mogu reći. Sutra će odluka o tome biti donesena od strane vlade."

Ovo je već treći državni tajnik koji se nalazi u problemima sa zakonom, komentirali su novinari: "To morate pitati ministra Medveda."

Pročitajte više