KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Plenkovićeva supruga ima koronu, on mora u samoizolaciju

Foto: PIXSELL

NAKON pojave blage temperature, supruga premijera Plenkovića Ana Maslać-Plenković danas je pristupila testiranju na koronavirus te joj je nalaz pozitivan.

Zbog toga je i Plenković obavio testiranje. Negativan je.

Premijeru je određena epidemiološka mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana. Svoje aktivnosti i obveze nastavit će obavljati od kuće.

Već sutra imat će prvi online sastanak s ministrima oko novih mjera za pomoć gospodarstvu i izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kako bi se moglo kažnjavati nepoštivanje epidemoloških mjera.

Za ponedjeljak u 15 sati je najavljena sjednica vlade. Pretpostavlja se da će ju premijer odraditi također online iz samoizolacije.

Dosad su iz vlade pozitivni bili ministar zdravstva Vili Beroš, ministar pravosuđa Ivan Malenica i predsjednik sabora Gordan Jandroković.

Plenković je po ljetu dirao zaraženog Đokovića. Nije otišao u samoizolaciju

Podsjetimo, Plenković se ljetos tijekom boravka na teniskom turniru u Zadru susreo s Novakom Đokovićem, za kojeg je kasnije potvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

U međuvremenu su se pojavile i fotografije susreta Đokovića i Plenkovića u Zadru na kojima se vidi kako je premijer dodirnuo zaraženog najboljeg tenisača svijeta. Tada nije otišao u samoizolaciju.

"Nisam zabrinut, to je bio kratki susret od tri minute, to nije bio blizak susret. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam", rekao je Plenković nakon susreta s Đokovićem.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više