Medvedov pomoćnik u kafiću kršio mjere i vrijeđao policajce, razbio i vrata u postaji

Foto: Miloš Tešić/ATAImages

POLICIJA je sinoć oko 00:30, dakle pola sata nakon stupanja novih mjera na snagu, u ugostiteljskom objektu u Vukovaru zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom došlo je i do narušavanja javnog reda i mira.

Naime, prilikom legitimiranja jedne muške osobe koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir.

Kako bi utvrdili njihove identitete, policijski službenici su obojicu doveli u službene prostorije policije. S obzirom na to da je druga muška osoba odbijala poći, doveden je uz uporabu tjelesne snage.

U lokalu su zajedno pili Medvedov pomoćnik i šef Memorijalnog centra Domovinskog rata

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćeno je danas iz PU vukovarsko-srijemske.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, riječ je o 61-godišnjem Stjepanu Sučiću, državnom tajniku u Ministarstvu branitelja i prvom čovjeku Ureda za zatočene i nestale u tom ministarstvu te Krunoslavu Šeremetu, ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Pozivali su se na Medveda, Šeremeta je privela interventna

Navodno su bili neugodni prema policajcima, pozivajući se navodno i na ministra branitelja Tomislava Medveda, a kako Šeremet nije želio poći s policajcima pozvana je i interventna policija koja ga je privela uz primjenu tjelesne snage, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama.

Sučić je prilikom ulaska u policijsku postaju oštetio ulazna vrata u prostoriju u koju je doveden.

"Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. S obzirom na to da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju", stoji u priopćenju policije. 

Prva reakcija iz vlade: Ako je istina, to je neprimjereno

O incidentu smo pitali glasnogovornika vlade Marka Milića.

"Ispitat ćemo što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika je potpuno neprimjereno. U ponedjeljak je sjednica vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u vladi", rekao je Milić za Index.

Kći ga je prošle godine optužila da ju je zvjerski premlatio

Sučiću je ovo drugi veliki incident u godinu i pol dana. Podsjetimo, u fokus javnosti došao je u kolovozu prošle godine. Tada ga je njegova kći Sara optužila da ju je pretukao i gurao joj lice u mokraću.

"Zabio me u zid, ležao na meni dok se nisam upišala, gurao mi je lice u to, vezao me selotejpom", kazala je Indexu Sara Sučić.

Više o tome pročitajte OVDJE.

Pročitajte više