Mrsić: Građani više ne vjeruju Plenkoviću

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

PREDSJEDNIK Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je danas da je premijer Andrej Plenković "izgubio doticaj s realnošću" i da mu građani više ne vjeruju.

"Plenković je još jednom pokazao pravo lice i očitu nestručnost da se učinkovito uhvati u koštac s korona-krizom", ocijenio je Mrsić koji smatra da ovaj val epidemioloških mjera neće riješiti zdravstvenu krizu, a da je gospodarstvo gurnuto u provaliju.

Također je ustvrdio da će nove mjere generirati pobunu građana na svim razinama jer se, između ostaloga, zatvaraju kafići i restorani, a Crkva ostaje otvorena te dodao da je Plenkovićeva pristranost u ovom slučaju očita jer nema hrabrosti uvesti konkretnije epidemiološke mjere, jednake za sve.

"Plenković nas je gurnuo u puno ratno stanje s neprijateljem koronavirusom, a da toga još nije svjestan", rekao je i ustvrdio da "premijer relativizira stanje i stvara dodatnu psihozu skrivajući stvarno zdravstveno stanje nacije i proračuna te kontinuirano uvodi dvostruke mjere radi ostvarenja svojih partikularnih političkih ciljeva."

Mrsić je predložio da se zatvore sva događanja, misna slavlja i shopping centri, da se uvede online nastava od petog razreda osnovne škole te osiguraju mjere za podršku očuvanja radnih mjesta i opstanka gospodarstvenika.

"Ne postoji strategija vlade što će činiti nakon cijepljenja. Potrebna je proaktivnija borba protiv korona-pandemije, a dosadašnja praksa pokazuje da je reaktivnost jedina taktika Plenkovića i njegovih članova Stožera civilne zaštite", poručio je Mrsić.

Pročitajte više