VIDEO U Beogradu uhićen Marokanac osumnjičen za ubojstvo muškarca u Sarajevu

Foto i video: MUP Republike Srbije

ILEGALNI migrant kojega se sumnjiči za sudjelovanje u ubojstvu mlađeg muškarca u Sarajevu, počinjenom prošlog tjedna, pronađen je i uhićen u Beogradu, potvrdilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije.

"MUP Sarajevske županije zahvaljuje se na suradnji Upravi za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Službi za borbu protiv organiziranog kriminala Uprave kriminalističke policije Srbije", kazao je glasnogovornik sarajevske policije Mirza Hadžiabdić potvrdivši uhićenje osumnjičenika.

Prema informacijama koje je objavio MUP Srbije, u Beogradu je uhićen državljanin Maroka inicijala S.E., rođen 1989. godine.

On je lociran i priveden temeljem razmjene obavještajnih podataka sigurnosnih službi dviju država, a nakon provedenog postupka očekuje se njegovo izručenje pravosudnim tijelima BiH koje ga traže zbog ubojstva.

Policija ga je pronašla u jednom beogradskom hostelu, a pretpostavljaju kako je on tamo planirao nastavak bijega u neku od trećih zemalja.

Marokanac je pod sumnjom da je sam ili u suradnji s još dvojicom migranata, za kojima se i dalje traga, prošlog tjedna u sarajevskom predgrađu Otes nožem nanio smrtonosne ozljede 36-godišnjem Jasminu Beroviću.

Ubijeni muškarac pokušao je zaštititi brata u čiji su kafić ilegalni migranti željeli nasilno ući po završetku radnog vremena.

U sukobu su ozlijeđena još dvojica državljana BiH.

Sarajevska policija je ranije uhitila jednog migranta, također državljanina Maroka, kojega je također sumnjičila za ubojstvo, no naknadno se ispostavilo kako on s tim zločinom nema nikakve veze.

Pročitajte više