15 zaraženih nakon obiteljskog druženja u SAD-u, oboljeli poslali poruku

Foto: Epa

IAKO se članovi obitelji Aragonez još uvijek oporavljaju od zaraze covidom-19, odvojili su nešto vremena kako bi napisali zajedničko priopćenje i upozorili svoje sugrađane na to koja je moguća posljedica velikih obiteljskih okupljanja za vrijeme pandemije.

Naime, u Sjedinjenim Državama je tradicija da se članovi obitelji okupljaju za vrijeme Dana zahvalnosti, no zbog pandemije takva bi se druženja mogla pretvoriti u nova žarišta, piše CNN.

"Zabrljali smo jer smo se opustili"

Nakon što se obitelj Aragonez 1. studenoga okupila u Teksasu, 15 članova obitelji je bilo pozitivno na koronavirus. Osam gostiju je došlo u posjet četveročlanoj obitelji. 12 je kasnije dobilo covid-19, a neki od njih su zarazili još troje članova obitelji

S obzirom na to da Alexa Aragonez radi u Odjelu za komunikacije i zakonodavne poslove grada Arlingtona, odlučila je iskoristiti ovu situaciju kako bi upozorila svoje sugrađane.

"Zabrljali smo jer smo se opustili, a naša obitelj se ne razlikuje od drugih", kazala je Aragonez i dodala kako su zbog ugodne i opuštene atmosfere sada platili cijenu.

Rekla je kako su tijekom druženja boravili u zatvorenom prostoru i nisu nosili zaštitne maske. Na kraju su se mnogi članovi obitelji zarazili, a njena majka je završila s upalom pluća u bolnici.

Pročitajte više