FOTO Počelo suđenje za likvidaciju u Omišu, ubojica u sudnicu došao bosonog

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

DANAS je u Splitu počelo suđenje za ubojstvo Karmelina Fistanića kod Omiša u studenom prošle godine.

Optužena su trojica - Stipe Ringwald kojeg sumnjiče da je u Fistanića ispalio šest hitaca te Jerko Pirić i Vlado Zolota, koji su sve pripremili i dogovorili likvidaciju. Ringwald je u sudnicu došao bosonog.

Optužnica je podignuta početkom travnja, no obrana je tražila izuzimanje dokaza iz spisa jer su ih smatrali nezakonitima, prvenstveno kad je riječ o rezultatima vještačenja MUP-ovog Centra Ivan Vučetić te snimkama videonadzora.

DORH je u priopćenju detaljno opisao kako se trojac dogovorio oko počinjenja ubojstva te kako su ga izvršili.

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu provela je dokaznu radnju prvog ispitivanja trojice hrvatskih državljana (1972., 1985. i 1973.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 9. studenog 2019. oko 13:55 sati na području Županije splitsko-dalmatinske postupali zajednički i prema prethodnom dogovoru s ciljem da usmrte hrvatskog državljanina (1981.).

Ringwald se presvukao i stavio tamnu kacigu

Osnovano se sumnja da se prethodno prvookrivljenik vozilom marke Renault Kangoo dovezao iz Šibenika do gradskog groblja Lovrinac u Splitu gdje su ga pričekali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, a potom su se vozilom marke Fiat Doblo, kojim je upravljao trećeokrivljenik, odvezli u Omiš do apartmana u vlasništvu trećeokrivljenika gdje se prvookrivljenik presvukao u tamnu motorističku opremu i stavio tamnu kacigu na glavu koju su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, nakon izlaska iz apartmana uzeo motocikl marke Yamaha T-Max crne boje, koji su mu prethodno osigurali drugookrivljenik i trećeokrivljenik, i prema prethodnom zajedničkom dogovoru pratio je osobno vozilo VW Polo kojim je upravljao oštećenik (1981.) i u kojem je bila njegova djevojka (1980.).

Kad se Fistanić zaustavio, Ringwald mu je prišao i ubio ga kroz prozor

Na predjelu Slavinja kod skretanja s državne ceste D-8 u smjeru mjesta Brzet oštećenik je zaustavio osobno vozilo, a prvookrivljenik mu je motociklom prišao s njegove lijeve strane i, osnovano se sumnja, kroz poluotvoreni prozor vozačevih vrata ispalio streljiva prema oštećeniku te mu nanio ustrjelne i prostrjelne rane od kojih je on odmah preminuo, a osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja, stoji u priopćenju.

Pročitajte više