Novi dnevni rekord novozaraženih u SAD-u

Foto: EPA

SJEDINJENE Države u četvrtak su srušile novi jednodnevni rekord po broju novozaraženih koronavirusom, sa zabilježenih više od 91 tisuću novih slučajeva i novim rekordima hospitaliziranih u mnogim saveznim državama, pokazuju podaci novinske agencije Reuters.

Novi rekordni skok broja novooboljelih u 24 sata zabilježen je ni tjedan dana prije predsjedničkih izbora 3. studenoga.

Među najteže su pogođenima i ključne savezne države Ohio, Michigan, Sjeverna Karolina, Pennsylvania i Wisconsin, koje će odigrati važnu ulogu u odlučivanju o tome hoće li republikanski predsjednik Donald Trump dobiti drugi mandat na čelu te zemlje, ili će novi američki predsjednik biti njegov demokratski protukandidat Joe Biden.

Prethodni dnevni rekord u SAD-u iznosio je 84.169 novih dnevnih slučajeva, zabilježen 23. listopada. Globalno, dnevni rekord drži Indija s 97.894 novooboljelih u jednome danu, zabilježen 17. rujna.

Ured zadužen za borbu protiv koronavirusa u Bijeloj kući priopćio je kako čitava zemlja hita u pogrešnome smjeru te je upozorio na "neposustajuće" širenje koje zahtijeva agresivnu akciju kako bi se smanjio broj novih slučajeva.

Rekordan broj novozaraženih u 12 saveznih država

U četvrtak, dnevne rekorde po broju novih slučajeva zabilježilo je 12 saveznih država: Illinois, Indiana, Maine, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Novi Meksiko, Sjeverna Karolina, Sjeverna Dakota, Ohio i Oregon.

Raste i broj umrlih i hospitaliziranih. Treći put u listopadu, u četvrtak je od covida-19 umrlo više od tisuću ljudi u jednome danu.

U SAD-u je dosad od te bolesti umrlo preko 229 tisuća ljudi, najviše u svijetu.

Broj hospitaliziranih pacijenata oboljelih od covida-19 u listopadu je narastao za 50 posto, na 46 tisuća, najviše od sredine kolovoza.

Pročitajte više