Objavljeno tko je čovjek kojeg je islamist ubio u crkvi, bio je otac dvoje djece

Foto: Index/Twitter/Eric Ciotti

FRANCUSKE vlasti otkrile su više detalja o napadaču koji je danas u crkvi u Nici odrubio ženi glavu i ubio još dvoje ljudi, a objavljeno je i ime jedne od žrtava, javlja Sky News.

Jedna od žrtava bio je crkveni domar, otac dvoje djece

Jedan od troje ubijenih zvao se Vincet Loques i radio je kao crkveni domar. Lokalni političar Eric Ciotti na Twitteru je objavio fotografiju žrtve te napisao kako je Loques bio predan radnik. Le Parisien piše kako je Loques imao 55 godina i bio otac dvoje djece. Kao crkveni domar radio je deset godina, a tamošnji župljani kažu da je bio simpatičan.

Ubijene su i dvije žene

Glavni tužitelj za protuterorizam Jean-Francois Ricard iznio je detalje i o ostale dvije žrtve. Rekao je kako je 60-godišnja žena imala prerezan vrat. Ona i Loques umrli su na mjestu događaja, dok je 44-godišnja žena koja je također napadnuta uspjela izaći iz crkve te je preminula u lokalnom kafiću.

Napadač je bio iz Tunisa, u Francusku ušao s papirima Crvenog križa

Otkriveni su detalji i o napadaču. Ricard je rekao kako je riječ o mladom čovjeku rođenom 1999. godine koji je putovao kroz Pariz 9. listopada. U Francusku je ušao preko Italije s papirima Crvenog križa. 

Nakon napada u crkvi Ricard je vičući "Allahu Akbar" krenuo prema policiji, koja je potom pucala na njega. Teško je ranjen te se trenutno nalazi u bolnici. 

Napad je uslijedio u trenutku kada se Francuska još uvijek oporavlja od stravičnog ubojstva gimnazijskog profesora Samuela Patyja kojeg je 18-godišnji musliman čečenskog podrijetla dekapitirao nakon što je profesor učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda u sklopu predavanja o slobodi govora.

Pročitajte više