FOTO Bandić se vozi u luksuznom Mercedesu od 800.000 kuna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

VIŠESTRUKI USKOK-ov optuženik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u posljednje se vrijeme vozi u luksuznom Mercedesu GLE.

Danas ga se moglo vidjeti kako iz tog automobila izlazi na Trgu bana Jelačića gdje je došao kako bi otvorio manifestaciju Plavi ceker.

Radi se o Mercedesu GLE 350 d 4MATIC. Cijena novog automobila, bez dodatne opreme, iznosi 694.265 kuna. Ali automobil kojim se vozi Bandić ima i dodatnu opremu, što mu, kako piše 24 sata, podiže cijenu na više od 800.000 kuna. Tu su klimatizirana električno pokretana sjedala presvučena kožom, kamera za vožnju unatrag, navigacija, spušteni ovjes, projiciranje loga Mercedesa na podlogu iz retrovizora, centralni zaslon 11,5", zatamnjena stakla, električno podizanje poklopca prtljažnika i umeci od hrasta. Auto ima dizelski motor obujma 2,9 litara koji razvija 272 konjske snage. Do 100 km/h ubrza za 6,6 sekundi, a može juriti 230 km/h. Luksuzni Mercedes u kojem se vozi Bandić je proizveden 2019. godine, dakle gotovo je nov.

Iz Grada kažu da je to zamjenski automobil

Kako večeras neslužbeno govore Indexu iz Grada, riječ je o - zamjenskom automobilu. 

Bandić inače na raspolaganju ima službeni Audi A6, koji je na servisu.

Iz Grada nam neslužbeno potvrđuju da se Bandić u Mercedesu vozi oko mjesec dana. 

Bandić je koristio zamjensko vozilo Mercedes i 2018. godine, ali i nakon potresa ove godine. 

Kad se god Bandiću pokvari auto - stiže luksuzni Mercedes

Mercedes koji je vozio Bandića 2018. bio je E klase, a tadašnji je cjenik Mercedesa u Hrvatskoj otkrio da najjeftinija verzija stoji 375.000 kuna, a ona koju je vozio Bandić zasigurno je koštala značajno više. Taj je Mercedes imao daruvarske tablice. 

Čini se da kad se god Bandiću pokvari auto kapne jedan Mercedes kao zamjensko (!) vozilo, ovoga puta još luksuzniji i skuplji od prijašnjeg.

 

Pročitajte više