Liječnici prozvali Grbu-Bujević, traže da se aktivira oko korone. Ona im odgovorila

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

JUČER je i službeno potvrđeno da je krenula mobilizacija umirovljenih liječnika zbog stanja s koronavirusom i manjka zdravstvenog kadra uslijed samoizolacija liječnika i medicinskog osoblja u mnogim zdravstvenim ustanovama. 

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) je poslala apel liječnicima koji su u politici da se i oni aktiviraju, kao i umirovljeni liječnici.

Posebno su spomenuli donedavnu članicu Stožera Grbu-Bujević.

"U ovim iznimno teškim vremenima, dok se Predsjednik i Premijer prepucavaju kao dva trećaša, a dio građana upitnog znanja organizira prosvjede za “svoje slobode i demokraciju”, pišu gomilu netočnih činjenica koje potom tragično velik broj građana prihvaća kao istinu i širi dalje, odjekuje gromoglasan tutanj urušavanja postojećeg zdravstvenog sustava.

HUBOL poziva SVE liječnike u Saboru i ostalim tijelima državne vlasti da svoju političku aktivnost stave u mirovanje i sjete se da su liječnici. Sigurni smo da će se za političke funkcije lako naći zamjene,što će za liječničku profesiju u trenucima koji slijede biti nemoguće. Također pozivamo Saborski odbor za zdravstvo koji šutke i bez ikakve inicijative gleda što se događa, da se barem ponekim korisnim sastankom i prijedlozima pridruži borbi protiv pandemije. Posebno upada u oči šutnja bivše članice Nacionalnog kriznog stožera koju smo do nedavno svakodnevno gledali i slušali u medijima, a od kako je ušla u Sabor te postala dopredsjednica Saborskog odbora za zdravstvo, potpuno je iščezla iz medijskog prostora", napisali su.

Grba-Bujević: Nikad nisam bila po mjeri nekih

Maja Grba-Bujević odgovorila je na prozivku. Njezinu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE"

U ovako teškoj i zahtjevnoj situaciji, prozivati bilo koga je kontraproduktivno, osobito ako se upire prstom u konkretnu osobu, ne imajući pravog uvida u njezin rad. Ako se vratimo samo malo unatrag, vidjet ćemo da zapravo nikad nisam bila po mjeri nekih. Dok je prominirao moj stručni rad i dugogodišnje profesionalno iskustvo upravljanja velikim sustavima, dolazili su prigovori kako sam stranački čovjek i kako me protežira politika. 

Potpuno nekorektno pokušavalo se difamirati moje stručno znanje. Upravo zato, kao liječnica i političarka, ali prije svega kao odgovoran čovjek, nastavljam svoj rad u svezi pandemije po svome najboljem znanju i savjesti. To činim svakodnevno u brojnim situacijama, tako ću i dalje nastaviti.

"Stavila sam se na raspolaganje"

Ovdje želim spomenuti, činjenica radi, da sam se stavila na raspolaganje ravnateljstvu Opće bolnice Karlovac za poslove specijalista anesteziologije i reanimatologije, osobito u vrijeme vikenda i blagdana. Oni koji me malo bolje poznaju, znaju da su moja obitelj i liječništvo moj životni odabir kojem sam u cijelosti posvećena.

Zbog svega gore navedenog, nemam se potrebu promovirati i prikupljati političke poene. Od samog početka epidemije COVID-19 činim sve kako bi oboljeli imali što bolju zdravstvenu skrb, te kako bi zdravstveni radnici imali što bolje uvjete u ovom izvanrednom stanju. 

Uz čvrsto uvjerenje kako, bez obzira na motivaciju pojedinih kritika i objeda, svi imamo zajedničku želju da što prije izađemo iz epidemije, srdačno Vas pozdravljam".

Pročitajte više