Istražuje se kako se Britanac (19) popeo na najvišu hrvatsku građevinu i visio s nje

Foto: @thelittlenuisance_ / Instagram

MLADI Britanac Adam Lockwood (19) objavio je suludu snimku na kojoj visi s 340 metara visokog dimnjaka termoelektrane u Plominu u Istri, najviše građevine u Hrvatskoj.

Mladi je Britanac na jednoj ruci visio s vrha dimnjaka i radio zgibove. Snimkom tog opasnog i nerazumnog čina u petak se pohvalio na društvenoj mreži, iako sumanuto ugrožavanje vlastitog života, koje je zbog samo jednog trenutka nepažnje ili nečega nepredviđenog moglo završiti kobno, ne bi trebalo impresionirati baš nikoga. Snimio ju je njegov prijatelj iz Hrvatske. 

Nakon objave snimke u javnosti su se počela postavljati pitanja kako je moguće da su se dvojica mladića popela na toranj Plomina i tamo, prema vlastitim tvrdnjama, provela 21 sat. 

Lockwood je naime rekao da su na posjed termoelektrane ušli u 2 ujutro kako bi izbjegli radnike. Dva sata se, kako je rekao, penjao do vrha, no trebalo mu je šest sati da skupi snage za zgibove. Spustili su se, navodi, sljedeće noći. 

Za dimnjak je nadležna Hrvatska elektroprivreda iz koje navode da se istražuje kako su se mladići popeli na dimnjak te gdje su u to vrijeme bili zaštitari.

Iz HEP-a su za RTL Danas rekli da su zatražili izvještaj od zaštitarske tvrtke koja osigurava prostor termoelektrane Plomin, nakon čega će reći više detalja. 

Policija istovremeno provodi svoje izvide o slučaju.

Pročitajte više