Alen Gržinić novi predsjednik Kluba mladih IDS-a

Foto: IDS

ALEN Gržinić novi je predsjednik Kluba mladih IDS-a, odlučeno je na 15. saboru Kluba mladih IDS-a koji je održan danas u Pazinu, na kojem je izabrano i novo vodstvo mladih ove stranke. 

Govoreći o tome zašto bi se danas mladi uopće trebali baviti politikom, novoizabrani predsjednik Gržinić kazao je kako angažiranjem mladih, ali ne i njihovim uključivanjem u donošenje odluka, gubi se sam interes mladih za politiku. S druge strane, ako ih se uključi i sluša, kako je rekao, "dobivamo visoko motivirane ljude koji žive za ono što rade". 

Gržinić: Mlade zanimaju obrazovanje, klimatske promjene, nove tehnologije i poslovi budućnosti

"Mladi, vjerojatno kao nikad dosad, imaju različite prioritete. Više od promašenih ideoloških rasprava njih zanimaju obrazovanje, klimatske promjene, nove tehnologije i poslovi budućnosti. To su teme koje će biti u fokusu našeg budućeg rada i oko kojih pozivam sve mlade da nam se pridruže", poručio je Gržinić.

Dosadašnji predsjednik Kluba mladih, saborski zastupnik Marin Lerotić, istaknuo je kako je Klub mladih IDS-a zajedničkim snagama uspio ispuniti najvažniju točku programa, a to je stvaranje progresivnih politika za mlade s ciljem zadržavanja i povratka mladih ljudi u Istru, kako je naveo, "još uvijek jedinu regiju s pozitivnom migracijom u Hrvatskoj".

Pročitajte više