U Međimurskoj županiji 112 novozaraženih koronavirusom

Ilustracija: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

PREMA podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u Međimurskoj županiji u protekla 24 sata je 112 novopozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Većina pozitivnih osoba su bliski kontakti iz obitelji ranije oboljelih od covida-19 te kontakti unutar radnih okolina.

U mjeri samoizolacije trenutno je 1366 osoba.

Do sada je od početka pandemije ukupno na području županije uzeto 11.417 uzoraka. No, zbog izuzetno velikog broja testiranja koji posljednjih dana premašuje 250 testiranja dnevno, u ispomoć epidemiološkoj službi poslano je nekoliko liječnika koji rade pod mentorstvom, kako bi bržim obuhvatom kontakata pozitivnih osoba spriječili daljnje širenje koronavirusa.

U Županijskoj bolnici Čakovec jutros su otpuštena dva pacijenta, nitko nije zaprimljen, pa je u ovom trenutku hospitalizirano 25 pacijenata oboljelih od covida-19, od kojih je jedna osoba još uvijek na respiratoru.

Iz samoizolacije je izašlo 13 zdravstvenih i nezdravstvenih radnika koji su se vratili u sustav.

U samoizolaciji su brojni srednjoškolci i osnovnoškolci, a zbog činjenice da je u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici u samoizolaciji većina učenika, općinski Stožer civilne zaštite uputio je zahtjev da škola prijeđe na model C održavanja nastave.

S obzirom na ukupni broj učenika i zaposlenika u sustavu obrazovanja, nema poremećaja u praćenju nastavnog plana i programa, a obrazovne ustanove ocijenjene su kao sigurna mjesta, izvijestio je danas županijski Stožer.

Pročitajte više