U Splitsko-dalmatinskoj rekord, 277 novih slučajeva

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

IZ STOŽERA Splitsko-dalmatinske županije u subotu popodne su priopćili da je broj novozaraženih koronavirusom u odnosu na jutros porastao, pa ih je sada 277.

Iz Stožera napominju da je u odnosu na ranije današnje priopćenje, u kojem je navedeno 266 novooboljelih, utvrđeno još 11 novozaraženih osoba koje su testirane izvan područja Splitsko-dalmatinske županije, ali su s prebivalištem u županiji.

"Prema dostavljenom izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, ukupno je 277 novooboljelih osoba pozitivno na covid-infekciju. Iz Splita ih je 101, Sinja 34, Kaštela 14, Solina 13, Trilja i Omiša po deset, Imotskog i Prološca po devet, Makarske osam, Dicma sedam, Dugog Rata šest, pet ih je zaraženo u Hrvacama.

U Klisu, Vrlici, Podstrani i Podbablju je po četvero zaraženih, a po troje ih je iz Zmijavaca, Jelse, Selca, Runovića i Otoka. Po dvoje zaraženih je u Supetru, Trogiru, Dugopolju, Marini, Muću, Segetu i Cisti Provo, dok je po jedan u Vrgorcu, Gradcu, Lovreću, Milni, Podgori i Tučepima", istaknuto je u priopćenju Županijskog stožera CZ-a.

Pročitajte više