Građani Napulja prosvjedovali protiv policijskog sata

Foto: EPA

STOTINE ljudi prosvjedovale su u Napulju do ranih jutarnjih sati u subotu protiv policijskog sata i planirane regionalne karantene zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Prosvjednici su uzvikivali poruke ispred sjedišta regionalne vlade, uz pirotehnička sredstva i svjetleće dimne bombe, objavila je novinska agencija ANSA dodajući da je policija upotrijebila suzavac.

Kampanija je jučer zabilježila 2280 slučajeva

Predsjednik Kampanije Vincenzo De Luca objavio je jučer da će se regija zatvoriti zbog velikog porasta broja zaraženih.

Kampanija je zabilježila 2280 dnevnih slučajeva, rekao je De Luca na događaju uživo prenošenom putem Facebooka, što je gotovo 50-postotno povećanje od 1541 registriranog slučaja u četvrtak.

"Nastavit ćemo s potpunim zatvaranjem", rekao je predloživši karantenu "na 30, 40 dana".

Regionalna uredba o provedbi mjera bit će donesena danas ili sutra, objavljuje ANSA navodeći izvore iz regionalne vlade.

U Italiji je ukupno zaraženo 484.869 ljudi

Ubrzo nakon njegova obraćanja, agencija civilne zaštite objavila je podatke o 19.143 nova slučaja zaraze koronavirusom u zemlji, što je dnevni rekord. Ukupno je zaraženo 484.869 ljudi. 

U zemlji je umrla još 91 osoba te je ukupni broj umrlih od koronavirusa 37.059. Broj pacijenata na intenzivnoj skrbi porastao je iznad 1000 prvi put u više od pet mjeseci.

Administracija premijera Giuseppea Contea dosad se odupirala pozivima na karantenu u zemlji obrazlažući da bi gospodarska i društvena cijena bila previsoka.

Pročitajte više