Milanović rekao da se Plenković rugao Tuđmanu, premijer zvao poznanika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JEDNA od stvari u koje se šefovi HDZ-a unatrag desetak godina redovito kunu je to da su na tragu politike koju je postavio Franjo Tuđman.

Tako Plenković ne propušta spomenuti Tuđmana u svakoj prilici u dnevnoj politici. U tom kontekstu treba gledati Milanovićeve optužbe da je Plenković devedesetih loše govorio o Tuđmanu.

Milanović je tu po HDZ-ovca neugodnu optužbu izrekao i danas.

Govoreći o stvarima iz devedesetih, pa čak i iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, kao što je Plenkovićevo služenje vojnog roka, Milanović je rekao da je sadašnji šef HDZ-a ružno govorio o Tuđmanu.

"Djeca i sinovi komunističkih glavešina to nisu mogli izbjeći, to su mogli samo povlašteni, to je činjenica, koja za mene u kontekstu priče govori o Plenkoviću, a ne o njegovoj mami. On je bitan, a ne mama. To se radilo meni i mojoj obitelji i jesam li kao plačni patak na to reagirao, do nedavno. Dakle, on je bio štićenik, lojalan sluga tog režima, on se sa svima nama rugao Tuđmanu, to zna 10 ljudi. Na meni je da govorim istinu, a ako ti se ne sviđa ta istina, obračunaj se s istinom. Dakle, što je radio Plenković kad je preko reda ušao u sabor, u koji ga je utrpala Jadranka Kosor nakon što ga je natjerala da uđe u HDZ. 5 godina kasnije rušio je Karamarka u Europskom parlamentu da tamo pije kavu i jede praline. Možda je njegova majka, štiteći svog sina, zeznula JNA i uskratila joj vojnog komandanta koji se nikad nije ostvario. Koji mozak to može povezati 4 godine kasnije?" kazao je predsjednik među ostalim.

Ni sat kasnije Plenković je već na presici odgovorio premijeru. Odmah na početku demantirao je da je ikad loše govorio o Tuđmanu.

"Iznio je neku tezu da se 50, 100, 200 ljudi, da smo se rugali predsjedniku Tuđmanu. Ja sam pitao neke ljude, čak sam zvao jednog kolegu iz tog vremena koji je, kao i nas dvojica, sada u zrelim životnim godinama, sjeća li se toga da sam se ja rugao predsjedniku Tuđmanu. On se toga ne sjeća. A riječ je o osobi koja je bila na tim sastancima. To je dosta bitno", kaže premijer.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više