Zagrebački Advent će se održati, ali ne kao dosad

Foto: PIXSELL/Igor Šoban, Emica Elveđi

ZAMJENICA zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić danas je na press konferenciji izvijestila da se tradicionalna manifestacija Advent u Zagrebu neće održati u dosadašnjem obliku.

"Neće se održati naš tradicionalni prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo kako će to biti, možda na neki primjereniji način bude, razrađujemo epidemiološke mjere i vidjet ćemo, nakon Svih svetih ćemo imati više informacija", rekla je Majić dodajući kako se sada razmišlja samo kako riješiti epidemiološku situaciju tijekom Svih svetih.

Kako su nam nakon presice rekli iz Grada, Advent će se sigurno održati, ali u drugačijem obliku. Gradonačelnik Milan Bandić, govore nam, zagovara održavanje Adventa.

Bandićevi suradnici za Index kažu kako da već postoje neki planovi o ovogodišnjem prilagođenom izdanju Adventa.

 

Na pitanje o obilježavanju blagdana Svih svetih u uvjetima epidemije najavila je da danas poslijepodne kreće povećan prijevoz autobusima prema gradskim grobljima, za 30 posto, te pojasnila kako je riječ o redovitim linijama prema Mirogoju koje prometuju s Kaptola i sa Srebrnjaka te prema Miroševcu i Markuševcu. Povećat će se, kaže, i prijevoz tramvaja.

"Za 31.listopada i 1.studenoga imamo još novih autobusa, a tramvaja će biti 30 posto više", dodala je Majić.

Ugostitelji tražili da za Advent samo oni mogu dobiti kućice

Zagrebački ugostitelji neki dan su se sastali s Bandićem te su ga zatražili da se samo oni mogu natjecati za kućice i da to bude u smislu 15 malih adventa u gradu Zagrebu.

Pretpostavlja se da će se Advent u Zagrebu održati, ali u manjem obujmu nego prethodnih godina.

 

Pročitajte više