U bolnici u BiH otpuštaju pacijente: Na internoj zaraženi svi liječnici osim jednog

Screenshoot: YouTube/Centralna BA

VELIKI broj liječnika i medicinskog osoblja hrvatske bolnice "Dr. Fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj u središnjoj Bosni zaražen je koronavirusom, zbog čega bolnica otpušta lakše pacijente, a građane poziva da se obrate drugim zdravstvenim ustanovama dok se epidemija ne stabilizira. 

"Usprkos iznimnoj kontroli i mjerama koje smo provodili u našoj bolnici tijekom proteklih sedam mjeseci, potvrđeno je kako je veliki broj našeg medicinskog osoblja pozitivan na covid-19. Posebno teška situacija je na Odjelu interne medicine, gdje u ovom trenutku samo jedan doktor nije pozitivan na covid-19″, navodi se u priopćenju hrvatske bolnice u Novoj Biloj.

Očekuju da će se stanje normalizirati u roku od dva tjedna

Dodaje se kako zbog velikog broja zaraženih medicinskih radnika bolnica s odjela otpušta lakše pacijente, dok će oni koji su zaraženi ostati smješteni u bolničkoj covid ambulanti.

Pacijenti te domovi zdravlja u općima iz središnje Bosne pozvani su da pomoć potraže u drugim bolnicama dok se stanje u ovoj bolnici ne stabilizira. Očekuje se također da će se stanje normalizirati u roku od dva tjedna.

Hrvatska bolnica "Doktor fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj najvećim dijelom je izgrađena i opremljena sredstvima hrvatske vlade.

Pročitajte više