FOTO Srđan Mlađan se pojavio na sudu, svjedok je za brutalno premlaćivanje u zatvoru

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

SISAČKI monstrum Srđan Mlađan svjedočio je danas na Županijskom sudu u Varaždinu, na suđenju Dariju Šišakoviću (30) zbog brutalnog premlaćivanja u zatvoru u Lepoglavi. 

Šišaković je optužen da je 19. ožujka 2015. godine u Lepoglavi više puta utegom u glavu udario Roberta Matanića, osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Matanić je bio u komi, a onda i u vegetativnom stanju. U napadu mu je trajno oštećen mozak, ne može govoriti i nije u stanju svjedočiti. 

I Mlađan i Šišaković su imali vezane ruke i noge kad su došli, ali su na zahtjev sutkinje odvezani. Ispred sudnice su bili specijalci s dugim cijevima, a u sudnici je bio velik broj pravosudnih policajaca. 

Mlađan je na suđenju rekao da je samo vidio Matanića kako leži bez svijesti i da je nastala strka. Mislio je, kako je rekao, da je Matanić na mjestu mrtav, a prisjetio se i da je policajac provjeravao kako je, no, prema njegovom današnjem iskazu, to je otprilike sve što je vidio.

Rekao je da su Šišković i Matanić prije tog slučaja bili u dobrim odnosima i da ne zna zašto ga je Šišaković napao. 

Šišaković je ranije na suđenju izazivao incidente - nekontrolirano se cerio i verbalno napadao sutkinju.

Zločini zbog kojih je trojac osuđen

Matanić, kojeg je Šišaković u zatvoru napravio doživotnim invalidom, za sudjelovanje je u ubojstvu Ive Pukanića i Nikole Franjića osuđen na 35 godina zatvora.

Dario Šišaković 2011. godine ubio je profesoricu sociologije i kroatistike Dijanu Ćulibrk. Ubo ju je 31 put. Šišaković je ubojstvo priznao, a govorio je da mu je dugovala 700 kuna. Osuđen je na 15 godina zatvora.

Srđan Mlađan je poznat kao sisački monstrum zbog brutalnih hladnokrvnih ubojstava krajem devedesetih i 2002. godine. Dvostruko ubojstvo počinio je već sa 17 godina. 

"Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti, meni je bilo svejedno koga. Da nije naišla ona, žrtva bi bio netko drugi", kazao je Mlađan u istrazi ubojstva 16-godišnje Elizabete Šubić. Nju je 1998. ubio s dva hica, a nakon toga je sjeo u autobus i vratio se u Sisak. Nakon nekoliko dana, početkom veljače, ubio je Petra Jančića. 

Osuđen je na 10 godina zatvora, a kad su ga pustili na vikend, nabavio je pištolj i opljačkao Sisačku banku u Zvonimirovoj ulici. Pritom je ubio policajca i oca troje djece Milenka Vranjkovića Kinga koji ga je pokušao uhititi. Nakon toga je pobjegao i u stanu na Ravnicama zatočio tročlanu obitelj Kosović. Nakon višesatnih pregovora s policijom predao se i otad je u zatvoru. Na slobodu izlazi 2027. godine. 

Pročitajte više