KB Dubrava zatvorila Hitnu, tamo smještaju oboljele od korone. Beroš nam otkrio plan

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

KB Dubrava zatvorila je svoj Hitni prijem, koji se pretvara u mjesto za smještaj covid-bolesnika, Indexu je to potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš. Situacija je ozbiljna, imaju 156 covid-bolesnika u bolnici, a na odjelu Hitne imat će još 110 kreveta.

"Hitna se pretvara u prihvatni centar za covid-bolesnike. Nakon što se i taj odjel napuni, onda imamo plan za dalje. Smještali bismo nove covid-bolesnike u zgradu C KB-a Dubrava gdje se nalaze ostali bolesnici, to nam je zadnja opcija, to želimo zadnje ukinuti. A postoji i opcija da ih smještamo u specijalne bolnice", rekao je za Index ministar zdravstva Vili Beroš.

Zatvaranjem glavne zgrade KB Dubrava bi se kompletno pretvorila u covid-bolnicu

Inače, zgrada C je glavna zgrada, tamo leže bolesnici sa svih odjela. Tako bi KB Dubrava u potpunosti postala covid-bolnica u koju se više ne bi smještali pacijenti koji boluju od svih ostalih bolesti.

Što se tiče specijalnih bolnica, Beroš nije precizirao koje su, no pod specijalne bolnice u Zagrebu spadaju Specijalna bolnica za plućne bolesti Zagreb u Rockefellerovoj, zatim Psihijatrijska bolnica Jankomir, Dječja bolnica Srebrnjak, dok je u okolici Zagreba to Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić- Gradu.

>>U Zagrebu 705 novozaraženih

Podsjetimo, zaraženih je sve više. Jučer su u Hrvatskoj bila 1424 nova slučaja koronavirusa, a u Zagrebu je bilo 337 novozaraženih, dok su danas već izašli podaci za Zagreb koji bilježi najviše zaraženih dosad, njih 705.

Pročitajte više