KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Više županija ima rekordne brojke novozaraženih. Zagreb ima 705 novih

Foto: Marko Dimić/Pixsell

DANAS imamo 1563 nova slučaja zaraze koronavirusom na 6874 testiranja.  Preminulo je 13 osoba.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 7380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 46 pacijenata.

Preminulo je 13 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 29.850 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 406 preminulo. Ukupno su se oporavile 22.064 osobe, od toga 629 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 25.620 osoba. Do danas je ukupno testirano 418.821 osoba, od toga 6874 u posljednja 24 sata.

Stanje po županijama

  • Sisačko-moslavačka - 57 novih
  • Grad Zagreb - 705 novih
  • Krapinsko-zagorska - 86 novih
  • Istarska - 41 novi
  • Primorsko-goranska - 73 nova
  • Vukovarsko-srijemska - 49 novih
  • Koprivničko-križevačka - 5 novih
  • Karlovačka - 71 novi
  • Dubrovačko-neretvanska - 41 novi
  • Požeško-slavonska - 22 nova
  • Osječko-baranjska - 125 novih
  • Brodsko-posavska - 19 novih
  • Bjelovarsko-bilogorska - 31 novi
  • Šibensko-kninska - 8 novih
  • Splitsko-dalmatinska - 153 nova
  • Zadarska - 17 novih
  • Ličko-senjska - 8 novih
  • Virovitičko-podravska - 2 nova
  • Varaždinska - 75 novih
  • Međimurska -  73 novih
  • Zagrebačka - 111 novih

IZ MINUTE U MINUTU MOGLI STE PRATITI NA INDEXU

12:26 Pogledajte snimke ispred KB-a Dubrava, gdje je zatvorena Hitna i pretvara se u covid-odjel

12:19 Varaždinska - 75 novih

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je 341 uzorak. Što se tiče izvora zaraze, u 35 slučajeva se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 40 slučajeva je izvor zaraze nepoznat. Tri nove osobe su hospitalizirane, a jedna nova osoba je stavljena na respirator.

"I dalje se ponavlja situacija da se ne registriraju svi bliski kontakti pozitivnih osoba, odnosno osobe koje bi prema epidemiološkim parametrima trebalo staviti u mjeru samoizolacije, što dovodi do toga da se virus nesmetano prenosi i da se kontinuirano povećava broj oboljelih", ističu iz Stožera.

"Ponovno naglašavamo da bez sudjelovanja stanovništva nećemo uspjeti zaustaviti ovaj izrazito negativni trend. Posljedica će biti brzo urušavanje kvalitete zdravstvene skrbi zbog sve učestalijeg ispadanja zdravstvenog osoblja na svim razinama pa zbog toga pacijenti neće na vrijeme dobiti svoju dijagnostiku, liječenje i terapiju. Posljedično će se zbog toga povećati smrtnost u drugim kroničnim nezaraznim bolestima, a prave razmjere toga ćemo vidjeti tek za koju godinu", poručuje načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Trenutno se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 28 osoba, 27 osoba je s težom kliničkom slikom, od čega je 25 osoba na kisiku, a dvije su na respiratoru. Zbog potrebe zbrinjavanja sve većeg broja pacijenata s težom kliničkom slikom u Općoj bolnici Varaždin, iz zgrade interne se dva odjela premještaju u druge zgrade u krugu bolnice. Zbog povećanja broja pozitivnih unutar bolničkog osoblja, povećanja broja djelatnika u mjeri samoizolacije, ali i činjenice da je došlo do obustave lijekova, Opća bolnica Varaždin provodi daljnju reorganizaciju, koja se očituje tako što će određene ambulante prestati s radom te će se većina nehitnih operacija odgoditi.

"S obzirom da imamo evidentirano i 25 novih otpuštanja s kućnog liječenja, ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 338. Na liječenju kod kuće trenutno ih je 310. Postupanja su bila u dvije osnovnoškolske i jednoj srednjoškolskoj ustanovi, zbog čega je više razreda prešlo na online nastavu, a dodatno su zbog detekcije pozitivnih osoba u obradi dvije svadbene svečanosti održane proteklog vikenda", javljaju iz Stožera.

Od početka pandemije imaju evidentirano 695 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je samo u posljednjih 7 dana 323.

Samo za usporedbu, njemački Robert Koch Institut prelazak granice od 50 novih slučajeva na 100.000 stanovnika unutar 7 dana smatra kritičnim. Varaždinska županija je na 190. Štoviše, u cijeloj Njemačkoj svega 2 okruga imaju više od 190 novih slučajeva unutar 7 dana na 100.000 stanovnika, dodaju u priopćenju.

12:11 Virovitičko-podravska - 2 nova

Obrađena su samo 2 uzorka od utorka, na obradu čeka 138 briseva, pozitivni su majka i dijete s područja općine Voćin.

11:53 Ličko-senjska - 8 novih

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 8 je novooboljelih osoba od covida-19.

3 oboljele osobe su s područja Gospića, po dvije oboljele osobe s područja Novalje i Plitvičkih jezera te jedna oboljela osoba s područja Udbine.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Ukupno je oboljelo 397 osoba od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 148 aktivnih slučajeva, 236 osoba je  izliječeno te 13 osoba preminulo.

Trenutno aktivni slučajevi po gradovima/općinama:

1.      Gospić – 132 (76 Dom za starije i nemoćne osobe LSŽ-a)

2.      Otočac – 6

3.      Perušić – 2

4.      Brinje – 1

5.      Plitvička jezera – 3

6.      Senj – 1

7.      Novalja – 2

8.      Udbina – 1.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 467 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.

11:52 Zadarska - 17 novih

U Zadarskoj je županiji u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o devetorici muškaraca i osam žena mlađe i srednje životne dobi, a među njima je devetero zaraženih iz Zadra, troje iz Škabrnje, dvoje iz Sv. Filipa i Jakova te po jedna osoba iz Poličnika, Posedarja i Ražanca. Većina novozaraženih obiteljski su kontakti s prije oboljelima.

Iz Stožera napominju i da je zbog pojave koronavirusa jedan viši razred sa 16 učenika u Osnovnoj školi  Privlaka prešao na C model nastave.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 213  uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 455 osoba, a istekao je za njih 8233.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 bolesnika, od kojih je jedan na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se četvero pacijenata s lakšim simptomima.

Službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

11:42 Splitsko-dalmatinska - 153

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 919 obrađenih testova danas su 153 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na covid-infekciju, i to iz Splita 59, Ciste Provo 2, Dicma 2, Dugog Rata 2, Dugopolja 1, Gradca 1, Hrvaca 7, Imotskog 6, Jelse 1, Trilja 6. Kaštela 7, Klisa 1 ,Lovreća 2, Makarske 3, Marine 1, Muća 2, Omiša 2, Otoka 1, Supetra 1, Trogira 3, Podbablja 4, Podstrane 2, Postira 1, Prgometa 1, Prološca 2, Pučišća 1, Runovića 2, Sinja 20, Solina 6, Vrgorca 3 i Zagvozda 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 68 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 2096 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalaze se 42 pozitivne osobe u KBC-u Split, dok se 4 osobe nalaze na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

11:25 Šibensko-kninska - 8 novih

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Jedna osoba ima prebivalište na području grada Šibenika, jedna osoba trenutno boravi na području Grada Šibenika, a prebivalište joj je drugdje. Ostalih šest osoba su štićenici Cvjetnog doma u Šibeniku. Trenutno je 78 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Pet osoba se liječi na Odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. U posljednja 24 sata uzorkovana su 163 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2

11:16 Bjelovarsko-bilogorska - 31 novi

U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a među novozaraženima je osmero zdravstvenih djelatnika Opće bolnice Bjelovar, priopćili su u četvrtak iz Stožera civilne zaštite.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tako je trenutno zaraženo 129 osoba, a u samoizolaciji se nalazi 979 osoba.

11:12 Zagrebačka županija - 111 novih

Novih 111 slučajeva zaraze koronavirusom i dvije umrle osobe bilježi u zadnja 24 sata Zagrebačka županija, u kojoj je trenutno 941 aktivni slučaj zaraze.

Iz županije su u četvrtak priopćili kako su među novozaraženima 25 kontakti ranije oboljelih, dva slučaja povezana su s bolničkim ustanovama, jedan s domom za starije.

Za 34 nova slučaja zaraze još uvijek je nejasna epidemiološka situacija, a ostali su povezani s radnim mjestom i privatnom proslavom ili su uvezeni slučajevi. 

Umrle su dvije zaražene osobe, u općinama Brdovec i Pušća. 

Samoizolacija je propisana učenicima četiri razreda s područja županije - jednom razredu srednje škole u Velikoj Gorici te jednom osnovne škole s područja Samobora, kao i dvama razredima osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline.

11:10 Nove odluke za 5 županija

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, na prijedlog stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske, Splitsko-dalmatinske, Krapinsko-zagorske, Šibensko-kninske i Virovitičko-podravske županije, donio pet odluka. Ove odluke, kojima je produljena primjena i kojima su uvedene dodatne epidemiološke mjere za navedene županije i Općinu Đulovac, stupile su na snagu danas.

> Opširnije

10:58 Brodsko-posavska - 19 novih

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (12) te po jedna zaražena osoba s područja grada Nova Gradiška i općina Stara Gradiška, Okučani, Bukovlje, Garčin, Gornja Vrba i Oprisavci.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 832, dok je broj aktivnih slučajeva 123. Hospitalizirano je ukupno 18 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega 16 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 2 osobe u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

Zbog značajnog povećanja broja novozaraženih osoba, povećava se i broj osoba pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 660 osoba (35 osoba više nego prethodni dan).

10:54 Osječko-baranjska - 125 novih

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 125 osoba, što je najviše u jednom danu od početka epidemije, a testirano je ukupno 470 uzoraka (u Kliničkom bolničkom centru Osijek 332 i 138 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a).

I jučer je najviše (53) pozitivnih nalaza bilo u Osijeku, a s prigradskim naseljima (Tenja 5, Sarvaš 2, Brijest 1 i Josipovac 1) na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 62 osobe. Slijede Đakovo s osam te Belišće sa sedam, odnosno 15 s prigradskim naseljima (Bistrinci 3 i Veliškovci 4). Ostale novopozitivne osobe su iz Antunovca (5), Valpova (4), po tri iz Čepina, Dalja i Našica, po dvije iz Donjeg Miholjca, Ivanovca i Krčenika, dok Bilje, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Kopačevo, Marjančaci, Mrzović, Novi Čeminac, Piškorevci, Selci Đakovački, Tomašanci, Tiborjanci, Trnava, Viškovci, Vrbica, Zoljan i Zelčin imaju po jednu novopozitivnu osobu.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalaze 63 osobe koje su oboljele od covida-19 od kojih je 12 na respiratoru. Šest oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Nažalost, u Respiracijskom centru KBC-a preminule su dvije hospitalizirane osobe; žena iz Ivanovca, rođena 1939. godine i žena iz Bilja, rođena 1934. godine. Obje su imale i druga teža oboljenja.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2931 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 158 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Đakova, kao i za jednu osobu iz Osijeka za čije je kršenje stigla dojava građana.

10:53 Zagrebački stožer o 705 slučajeva: "Situacija je vrlo ozbiljna"

U tijeku je zagrebačka presica. > Opširnije

10:28 Stožer: 1563 nova, 13 mrtvih

U posljednja 24 sata zabilježena su 1563 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7380. Testirano je 6874 ljudi.

Devet osoba preminulo je u KB-u Dubrava (Ž, ’41. god.; M, ’50. god.; Ž, ’37. god.; M, ’41. god.; M, ’43. god.; M, ’43. god.; M, ’49. god.; M, ’29. god. te M, ’35. god.), jedna u KIB-u "Fran Mihaljević" (M, ’69. god.) te tri u KBC-u Osijek (M, ’51. god.; Ž, ’39. god. te Ž, ’34. god.). > Opširnije

10:24 Požeško-slavonska - 22 nova

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 109 slučajeva zaraze koronavirusom, 97 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 413 osoba, a ukupno je testirano 11.197 osoba. Na posljednjem testiranju obrađen je 121 uzorak, od kojih su 22 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

10:10 Čeka se priopćenje

 Kasni objava stožera.

9:57 Dubrovačko-neretvanska - 41 novi

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o sedam muških i devet ženskih osoba iz Dubrovnika (njih 13 ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i 11 ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Ploča (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i dvije ženske osobe iz Vele Luke (svima utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Orebića (utvrđena ep. veza) i jednoj muškoj osobi iz Slivnog (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 15 osoba: sedam iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića te po jedna iz Kule Norinske, Ploča, Korčule i Vele Luke. U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17.584 uzorka.

.U samoizolaciji su 544 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ-a DNŽ-a i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera.

9:54 Karlovačka - 71 novi

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 71 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku.  

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 788 osoba. U samoizolaciji se nalazi 479 osoba. 

U OB-u Karlovac su hospitalizirana 43 COVID-19 pozitivna pacijenta, 1 osoba je na respiratoru, 1 otpuštena na kućno liječenje, 9 novoprimljenih, a u posljednja 24 sata je jedna osoba preminula.

9:44 Koprivničko-križevačka - 5 novih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS-CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno pet novih slučajeva bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 100 slučajeva bolesti COVID-19, 12 osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 31 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 377 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

9:36 Vukovarsko-srijemska - 49 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (9 osoba iz Vukovara, 8 iz Županje, 7 iz Ivankova, 5 iz Vinkovaca, 3 iz Tovarnika, 2 iz Novih Jankovaca, 2 iz Retkovaca, 1 iz Borova Sela, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Cerne, 1 iz Đeletovaca, 1 iz Gunje, 1 iz Komletinaca, 1 iz Lovasa, 1 iz Markušice, 1 iz Nuštra, 1 iz Petrovaca, 1 iz Sotina, 1 iz Strošinaca i 1 iz Vođinaca). Preminulih osoba nema.

9:34 Primorsko-goranska - 73 nova

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su 73 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na području županije su trenutno 303 aktivna slučaja, a ozdravilo je 16 osoba. U samoizolaciji je 779 osoba.  > Opširnije

9:28 Istra - 41 nov

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 295 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđena je 41 pozitivna osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (19), Zagreb (8), Slavonija (4), srednja Dalmacija (1), Međimurje (1)), osobe su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe, a dijelom su iz mjera samoizolacije.

Za 8 osoba je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječene su 4 osobe.

Trenutno su 102 aktivne COVID-19 pozitivne osobe.

U mjerama samoizolacije nalazi se 391 osoba.

9:22 Krapinsko-zagorska - 86 novih

Od 21. listopada u 14 sati evidentirano je 86 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (2), Grad Krapina (19), Grad Oroslavje (1), Grad Pregrada (10) Grad Zabok (2), Grad Zlatar (3), Općina Bedekovčina (5), Općina Desinić (2), Općina Đurmanec (7), Općina Gornja Stubica (2), Općina Hum na Sutli (1), Općina Konjščina (4), Općina Krapinske Toplice (1), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (1), Općina Marija Bistrica (4), Općina Mihovljan (1), Općina Petrovsko (2), Općina Radoboj (10), Općina Stubičke Toplice (2), Općina Sveti Križ Začretje (2), Općina Tuhelj (1), Općina Veliko Trgovišće (1) i Općina Zlatar Bistrica (2).

Među novooboljelim osobama 72 su testirane 19. listopada, a njih 14 20. listopada. Ukupno su pristigla i 162 negativna nalaza, od čega se 106 odnosi na uzorke uzete 19. listopada te 56 na uzorke uzete 20. listopada. Još se uvijek čekaju rezultati za 30 uzoraka od 19. listopada, 324 nalaza od 20. listopada te za 320 uzorka od 21. listopada.

Ozdravile su dodatne 54 osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 544. U samoizolaciji se nalazi 1478 osoba.

9:15 Hitna u Dubravi prestaje s radom. Lukšić: Šatori su spremni, ali prvo punimo Hitnu

Koordinator bolničkog liječenja od covida-19 iz KB-a Dubrava Ivica Lukšić u razgovoru za N1 Televiziju kazao je kako imaju još četiri slobodna kreveta te da je klinička slika hospitaliziranih sve teža. > Opširnije

8:40 Sisačko-moslavačka  - 57 novih

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je pedeset i sedam novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset i sedam osoba s područja grada Siska, sedamnaest osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja grada Popovače, tri osobe s područja općine Sunja, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Gline, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice te jednoj osobi s područja općine Dvor.

"Apeliramo na žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i zdravlju drugih", poručuju iz Stožera.

8:10 Grad Zagreb 705 novih

Potvrdio je to ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" za Index. Dodao je da može biti i gore ako se ne budemo pridržavali mjera. > Opširnije

8:05 Broj zaraženih indikator za online nastavu

"Incidencija od više od 50 novih dnevnih slučajeva kroz uzastopno tri dana bi po odluci Županijskog stožera civilne zaštite trebala biti indikator da škole prijeđu na online nastavu. No, za takvu nam je odluku bitna i dobna struktura kroz dane, a s obzirom na to da je u srijedu od 63 nova slučaja zabilježeno svega troje maloljetnika i nema puno izostanaka u školama, može se zaključiti da epidemija u školama još nije poprimila razmjere kao što nam je to slučaj s epidemijom među radnim stanovništvom", kazao je u razgovoru za Novi list voditelj Odjela epidemiologije u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dr. Dobrica Rončević koji očekuje da će i danas broj zaraženih biti velik. > Opširnije

7:25 Čeka se Zagreb

"Stanje još nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće", rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a. U Zagrebu je jučer bilo 337 novih slučajeva. > Opširnije

7:23 Na grafikama se nalaze podaci zaključno s jučerašnjim danom

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više