Dirnula je Balkan: Doktorica s odličnim ocjenama nakon pet godina napokon našla posao

Screenshot: RTS

NAKON pet godina provedenih u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Gadžinom Hanu, u kojem je bila jedina nezaposlena doktorica, i uzaludnog prijavljivanja na natječaje za posao diljem Srbije, Marija Stanković (30) iz Donjeg Dragovlja kraj Gadžinog Hana dobila je svoj prvi posao. Naravno, sve se dogodilo nakon što su se o tom slučaju raspisali mediji, a Marijin prvi posao je u zdravstvenoj stanici Policijske uprave u Nišu.

Poziv da počne raditi u Policijskoj upravi dobila je osobno od ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića, samo dan nakon što su mediji počeli pisati o njoj.

Nakon poziva ministra sve se odvijalo jako brzo, prošla je preglede i potrebne provjere te počela raditi, prenosi Noizz.

"Posao doktora u policiji je vrlo zanimljiv. Idem već dva tjedna na gađanje s policajcima", rekla je Marija, koja je majka petogodišnjih blizanki Isidore i Irine.

Zbog njenog novog posla cijela obitelj preselila se u Niš, a Marija se nada da će u policiji dobiti stalni posao nakon što joj istekne šestomjesečni ugovor koji je sad potpisala.

Stanković je diplomirala 2015. godine, a donedavno je bila jedina liječnica u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Gadžinom Hanu, a posao nije dobila ni u Domu zdravlja u Gadžinom Hanu ni u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Medicinski fakultet završila je s prosjekom 9,57, a dok je tražila posao rado je pomagala mještanima kojima je bila potrebna medicinska pomoć.

Osim posla u policiji, nakon medijskih napisa ponuđeni su joj poslovi u jednoj privatnoj klinici u Nišu, u Domu zdravlja u Beogradu i bolnici u Republici Srpskoj.

Pročitajte više