Čovjek koji je vrijeđao Markotić objavio snimku, poziva ljude na okupljanje

Screenshot: Facebook

KRISTIJAN Glogović, muškarac koji je prošli tjedan verbalno napao Alemku Markotić i ekipu N1 te je ekspresno zbog toga osuđen na 20 dana uvjetnog zatvora, objavio je videoporuku u kojoj poziva na bdjenje protiv mjera.

"Dragi sugrađani, svi vi koji se protivite odlukama i mjerama Kriznog stožera, pozivamo vas da nam se pridružite 25. 10. na mirnom bdjenju. Sve informacije možete pronaći na stranici 'Ja sam s margine'. Dođite i zajedno pokažimo da imamo prava", kaže na snimci muškarac.

N1 objavio snimku

Podsjetimo, prošli tjedan N1 je objavio snimku na kojoj muškarac verbalno napada Alemku Markotić i novinarsku ekipu.

Reporterka N1 televizije Matea Dominiković ovako je opisala događaj:

"Dok smo čekali uključenje uživo, prišao nam je mlađi par koji je na nepristojan i podrugljiv način pitao gdje su nam maske. Da ponovimo, nošenje zaštitnih maski obvezno je u zatvorenim prostorima (zdravstvene ustanove, javni prijevoz, trgovine, pošte, banke itd). Kada govorimo o otvorenim prostorima, u gradu Zagrebu zaštitne maske obavezne su i na otvorenim prostorima tamo gdje je koncentracija ljudi velika, odnosno gdje nije moguće držati fizičku distancu. Profesorica Alemka Markotić, snimatelj Ivan Teskera i ja osobno bili smo na javnoj zelenoj površini, profesorica Markotić imala je jedan mikrofon koji smo pripremili za nju, ja sam imala drugi. Nije bilo nikakvog nepoštivanja mjera."

Kazala je kako su se muškarac i žena nakon prvog ispada prvo udaljili, ali su se onda vratili netom prije uključenja i krenuli ih vrijeđati.

"Nakon što smo ih u prvom naletu ignorirali, par se vratio minutu prije uključenja u program uživo s istim provokacijama, ovaj put malo žešćima, vrijeđajući i nas i prof. Markotić. Trudili smo se ignorirati situaciju, no kada su nam se približili neposredno prije uključenja u eter, snimatelj je počeo reagirati, rekao im je da se odmaknu i u tom trenutku nastupilo je ono što ste mogli vidjeti. Nekontrolirani izljev bijesa i uvreda na naš račun. Moje reakcije i dalje nije bilo, probudila sam se, uvjetno rečeno, kada je muškarac mojoj sugovornici uputio pogrdne riječi, koje su ispod svakog nivoa zdrave i normalne komunikacije", ispričala je reporterka N1.

"Skrenula bih pozornost na činjenicu da je muškarac svom psu naredio da stane u pozu u kojoj čeka naredbu za napad", kazala je.

Dodala je kako može razumjeti revolt, ali ne na ovakav način.

"Mislim da su vrlo teška i izazovna vremena ispred svih nas, i mi novinari, pa tako i ja sama, suočeni smo s nikad prije viđenom situacijom. Tenzije u društvu su velike, strah od nepoznatog i gospodarska kriza produbljuju nesigurnost u društvu, ali anksioznost se može riješiti i na drugačije načine, ne nasiljem. Ovo nije posao, ovo je poziv za koji mi živimo. Od ranog jutra do večeri, bez obzira na kišu, snijeg i najveće vrućine, trudimo se izvijestiti javnost o svemu bitnome. Svakog dana učimo, radimo na sebi kako bismo upravo javnost najtočnije moguće izvijestili o društvenim pojavama u državi i svijetu. Propitujemo i sebe same i očekujemo da javnost propituje nas, ali ne očekujemo prijetnje i bojazan za vlastitu sigurnost", poručila je Dominiković.

Muškarac za Index ispričao svoju stranu priče

Glogović je za Index tijekom vikenda ispričao svoju stranu priče.

"Šetajući s prijateljicom i psima naišli smo na ekipu N1 TV. Mirno smo prošli pored njih (toga nema na kameri) te sam ih pristojno upitao: 'Gospodo, zašto nemate maske? Time bi bili primjer svim građanima kojima mjesecima punite glave glupostima.' Na to kamerman, za kojeg vjerujem da nikada nije priveden sudu, počeo nas je vrijeđati da se gubimo i da se udaljimo s javne površine te da se to nas ne tiče.

Upitao sam ga kako nas se to ne tiče, pa zar mi nismo građani Hrvatske... Nismo se zadržavali, već smo nastavili šetnju putem kojim idemo svaki dan. U povratku ponovno sam ih upitao: 'Gospodo, pa zar i dalje ne nosite maske?'

Na to je kamerman postao poprilično bezobrazan te nas nastavio vrijeđati. U tom trenu sam izgubio kontrolu te mu (njima) vratio istom mjerom. Na snimci se jasno vidi da niti ja niti moj pas nismo fizički nikoga napali. Naprotiv, vidi se kako novinarka viče na kamermana da se smiri", tvrdi Glogović.

"Policija je pozvana s njihove strane, međutim nitko od policijskih službenika nije me kontaktirao dok se sam nisam imenom i prezimenom javio portalu Liberal. Nitko me nije alkotestirao niti priveo toga dana", ispričao nam je Glogović.

Na pitanje kako komentira presudu, odgovara: "Iskreno ne znam kako bih odgovorio na to pitanje. S jedne strane sretan sam što sam na slobodi, a s druge ogorčen što mi se sve stavlja na teret. Sama sutkinja rekla mi je da joj treba malo vremena da donese odluku što će sa mnom. Gotovo sam završio u Remetincu. No ipak sam dobio 12 mjeseci uvjetno ako ne ponovim isto ili veće djelo od toga."

Pitali smo ga i je li bio alkoholiziran. "Naravno da nisam bio u alkoholiziranom stanju", tvrdi.

Pročitajte više