Muškarac koji je prijetio Plenkoviću je u zatvoru, ovo je poruka zbog koje je uhićen

Foto: Facebook, Patrik Macek/PIXSELL

POLICIJA je tijekom vikenda privela 48-godišnjaka koji je na Facebooku prijetio smrću premijeru Plenkoviću. Zadržan je mjesec dana u istražnom zatvoru jer je ponovio prijetnju pred sucem istrage.

On je prijavljen jer je 14. listopada na svom Facebook profilu napisao status: 

"Ne podnosin pandure ali mi je drago što je oni pandur na Markovon trgu preživija. Drago mi je šta ni plenković nije likvidiran jer tog govnara ću ja rišit. Naravno da ću ga ubit legitimno, dakle nakon šta ‘pukne puška’. P.S. za događaj na Markovu trgu je odgovoran upravo udbaški okot plenković".

63-godišnjak pušten na slobodu

Podsjetimo, policija je tijekom vikenda na području Kutine policija privela 63-godišnjeg muškarca koji je prijetio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje. Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu sv. Marka, priopćila je PU sisačko-moslavačka tijekom dana.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta", kazali su iz policije. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, što je sve oduzeto.

Našli su mu puške, ručne bombe, razno streljivo

ODO Sisak je izvijestio kako postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak 12. i 13. listopada 2020. na svojoj adresi prebivališta u okolici Kutine tijekom razgovora s predstavnicima sredstava javnog priopćavanja, a potaknut nedavnim napadom 22-godišnjaka na policijske službenike koji su osiguravali zgradu vlade Republike Hrvatske, izrekao ozbiljne prijetnje predsjedniku vlade.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik u svojoj kući i vikendici u okolici Kutine neovlašteno držao pušku ručne izrade, zračnu pušku, više komada ručnih bombi i granata te više od dvjesto komada raznog streljiva.

Osumnjičenik je ispitan u sisačkome državnom odvjetništvu nakon čega je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti da će počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti.

Sudac istrage je odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora te osumnjičeniku rješenjem odredio mjere opreza zabranom napuštanja boravišta i obvezom redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku i najavilo da će podnijeti žalbu na navedenu odluku.

 

Pročitajte više