AFERA JANAF

Iz vlade odgovorili Milanoviću: Prvo neka se ispriča i stabilizira, onda može susret

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PREDSJEDNIK Zoran Milanović otkrio je danas novinarima da će uskoro razgovarati s premijerom Andrejom Plenkovićem o ponašanju istražnih tijela u aferi Janaf. 

Rekao je da se želi sastati s Plenkovićem kako bi razgovarali o problemima u sustavu. Smatra da istražna tijela zlouporabljuju poziciju sile i da politika, prije svega predsjednik vlade, treba zaštititi ustavni poredak. Nakon što se jučer nije mogao sjetiti je li i sam posjećivao Kovačevićev klub u vrijeme karantene, danas je priznao da je tamo bio s načelnikom glavnog stožera.

>> Milanović: U klubu sam bio tijekom lockdowna. Zvao me prijatelj, bilo je viška hrane

Iz vlade za Dnevnik Nove TV poručuju kako kazneni postupci koji su u tijeku, kao i neovisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor.

A od predsjednika očekuju da se prvo ispriča svima koje vrijeđa i da se stabilizira, a tek se onda mogu dogovoriti za sastanak.

Podsjetimo, Milanović je žestoko komentirao aferu Janaf i obrušio se na premijera, rekavši da ga novinari pitaju gdje on bio za vrijeme lockdowna.

"Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš?" rekao je Milanović.

Danas je rekao da su u notorni Kovačevićev klub Plenkovićevi ministri dolazili kao zadnji magarci.

"Njegovi ministri su još mjesecima, ako je sve istina, potpuno nepotrebno, kao posljednji magarci, dolazili u situaciju da se osramote. Ne jedan ministar, s nekolicinom sam razgovarao. Ljudi su lojalni, ali se ne osjećaju baš najbolje. To je netko trebao znati i ispričati ovakvu blamažu, a da ne govorimo o šteti za Janaf. To je tema za razgovor premijera i mene", istaknuo je Milanović.

Pročitajte više