Po ovim znakovima prepoznat ćete da je vaša partnerica doživjela orgazam

Screenshot: YouTube

ŽENE teže doživljavaju orgazam od muškaraca, a ponekad se dogodi da čak i glume da su ga doživjele kako ne bi povrijedile osjećaje svog partnera. Ipak, istraživači tvrde da postoje znakovi koji mogu ukazati na to da je žena uistinu doživjela orgazam, piše Telegraph.

Širenje zjenica, rumene grudi, ubrzavanje disanja...Sve to mogu biti znakovi da partnerica doživljava orgazam. Ovu su neki od najčešćih.

Tijelo postaje napeto

Kada žena doživljava orgazam, obično napinje tijelo i stišće mišiće, a ponekad bi vas mogla i čvrsto uhvatiti ili ogrebati u tom trenutku.

Stezanje vaginalnih mišića

Muškarac ponekad može osjetiti kada partnerica dolazi do vrhunca, i to na način da osjeti zatezanje njenih vaginalnih mišića oko penisa ili prsta.

Pogled

Pogledajte svoju partnericu ravno u oči. Ako joj je teško fokusirati se na vas ili joj se zjenice šire, velika je vjerojatnost da doživljava orgazam.

Zatvaranje očiju

Ponekad žena može i zatvoriti oči dok dolazi do vrhunca, a otvorit će ih tek kada osjećaj zadovoljstva prođe.

Otkucaji srca

Postizanje orgazma uvjetuje i ubrzanje rada srca. Otkucaji će biti brži i glasniji, a ponekad su toliko glasni da ne morate ni približiti svoje uho njenim  prsima da biste ih čuli.

Sjaj kože

Nakon što žena doživi orgazam, obratite pažnju na sjaj njenog lica. Postizanje vrhunca utječe na to da krv brže protječe žilama pa se čini kao da koža poprimi poseban sjaj.

Ipak, znanstvenici upozoravaju da biste ove savjete trebali uzeti s dozom opreza jer ne doživljavaju sve žene orgazam na isti način. Također, starost i još mnogi drugi faktori mogu utjecati na to kako žena doživljava orgazam. Ponekad vanjski znakovi i nisu vidljivi i zato je vrlo važno popričati s partnericom i shvatiti kako se ona osjeća i uživa li uopće u seksu. Jedino tako ćete biti sigurni da je stvarno zadovoljavate.

Pročitajte više