U Zagrebu je na cestama satima bio potpuni kolaps, kasnili su i tramvaji i busevi

Foto: Google Maps, Čitatelj, PIXSELL, Slavko Midzor/PIXSELL

KAKO su nam danas oko 17 sati javili čitatelji, na najvećim prometnicama u Zagrebu je bio kolaps.

Prema fotografijama koje smo tada dobili sa Slavonske gužva je bila ogromna. 

Kolaps je trajao satima, a situacija se počela vraćati u normalnu tek oko 20:30 sati. 

Prometni kolaps u Zagrebu traje satima

Kako smo javili oko 17 sati, do kolapsa prometa je došlo jer su glavne ceste koje povezuju grad blokirane zbog održavanja INA Delta Rallyja.  

Podsjetimo i kako se zbog radova koji se odvijaju na Mostu mladosti gotovo svakodnevno gužva koju je danas dodatno pojačala ova blokada. Promet je danas dakle bio preusmjeren baš preko Mosta mladosti na kojemu je prometna samo jedna traka.

Evo kako su prometnice izgledale u 17 sati:  

 

Ništa bolja nije bila ni slika na Google Mapsu koja je pokazivala ovakvo stanje popodne:

Dva sata kasnije, u 19 sati, stanje nije bilo znatno bolje. Evo kakva je gužva u gradu bila tada i kakvo je stanje pokazivao Google Maps:

Kasne tramvaji i busevi

O gužvi su se oko 19 sati oglasili i na stranicama Holdinga. Između ostalog javljaju o gužvi zbog rallyja i kiše, ali i kako kasne tramvaji i busevi.

"Kiša koja pada na cijelom gradskom području dodatno usporava promet. Vozače pozivamo na oprez i molimo za strpljenje.

Tramvajske i autobusne linije prometuju s odstupanjem od voznog reda, zbog izrazito velikih prometnih gužvi na cijelom gradskom području.

Mostom mladosti u smjeru juga vozi se sporije, uz povremena zaustavljanja zbog radova koji onemogućuju prometovanje prema novozagrebačkim naseljima Dugave i Travno.

Do završetka radova tramvajske linije 6 i 7 prometuju izmijenjenim trasama, dok je linija 8 ukinuta. Kao supstitucija uvedena je izvanredna linija 609", objavili su.

Što je dovelo do ovolike gužve u Zagrebu?

Iako je na prometnicama u Zagrebu gužva česta pojava, današnja gužva je posebno velika i to zato što se održava 46. INA Delta rally.

Ranije smo vezano za to dobili sljedeće priopćenje:

“U petak, 25. rujna, u 16:15 sati, otvoreni izložbeni prostor kod paviljona 15 Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić označit će početak 46. INA Delta rallyja.

Utrke se održavaju od 24. do 26. rujna, a organizira ih Auto klub INA Delta u suorganizaciji s Gradom Zagrebom i tvrtkom INA, koja je generalni pokrovitelj. Napominjemo kako će Avenija biti zatvorena stoga se ulazi iz smjera Kajzerice iz Anthalove ulice, ulaz Sjever, kraj ROTO prometa”, priopćili su iz Grada.

 

Promet je blokiran zbog Ina Delta Rallyja

Na stranicama Grada je objavljeno kako će promet danas biti blokiran sve do ponoći zbog rallyja, a slična obavijest stoji i na stranicama Rallyja. 

Objavljeni su i obilazni pravci.

Zatvaranje Prometa Delta Rally by Index.hr on Scribd

 

 

 

 

Pročitajte više