Hakeri objavili epizode megapopularne serije. Jedan je osuđen i mora platiti kaznu

Špica serije Orange is the New Black Screenshot: YouTube

NATHAN WYATT, britanski haker iz Northamptonshirea koji je uhićen kao dio ozloglašene hakerske skupine The Dark Overlord, osuđen je u SAD-u na pet godina zatvora i 1,4 milijuna dolara kazne.

Hakeri The Dark Overlord postali su poznati nakon što je otkriveno da su ukrali neprikazane epizode jedne od najpopularnijih serija na Netflixu, Orange is the New Black, i potom tražili otkupninu da ih ne objave na internetu.

Rekao je da više ne želi vidjeti nijedno računalo

Nije poznato koliko ta skupina ima članova ni tko je vodi, a 39-godišnji Wyatt otkriven je nakon što je policija u sklopu istrage s njim povezala telefonski broj s kojeg je zvao i ucjenjivao žrtve. Na sudu je priznao krivnju za krađu identiteta i računalnu prevaru, ispričao se i navodno rekao da više nikad u životu ne želi vidjeti nijedno računalo, prenosi BBC.

Također, priznao je da je skupina došla u posjed osjetljivih podataka od različitih tvrtki te prijetila njihovom objavom ako im tvrtke ne plate otkupninu između 75 i 350 tisuća dolara. Iako nijedna tvrtka nije pristala na tu ucjenu, Wyattu je ipak određena kazna od 1,4 milijuna dolara.

Pročitajte više