Nacional: Jakov Kitarović svjedočio je primopredaji 1,9 milijuna kuna šefu Janafa

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ISTOG dana kad je Krešo Petek navodno donio mito od 1,96 milijuna kuna direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policijska pratnja koja ih je tada nadzirala snimila je kako iz prostora na adresi Slovenska 9 u Zagrebu izlazi i suprug tadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Jakov Kitarović snimljen je tog dana uz još 20-ak osoba koje su izlazile i ulazile u zgradu na Slovenskoj 9, a kako piše Jutarnji, među njima je snimljen i kooperant Janafa Tonica Rajh.

Istog dana na Slovenskoj 9 bili i Marasović i Nikolić

Jutarnji javlja kako je istog dana kako ulazi u zgradu na Slovenskoj 9 snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Sve se dogodilo na Martinje 2019. godine kad je Petek već dva mjeseca bio pod tajnim mjerama nadzora. Iz sadržaja razgovora koji su prethodili sastanku 11. studenog policija je zaključila kako se sprema primopredaja mita te kako će se to odviti upravo u zgradi u Slovenskoj ulici u Zagrebu, u kojoj je Kovačević ugošćavao dužnosnike najvišeg ranga. 

Uskok još nije naveo poimence o kome se radi. Petek je, podsjetimo, prebacio 1,96 milijuna kuna s računa tvrtke na privatni račun, a potom je podizao cijeli iznos 11. studenog te obavio primopredaju. 

Kako je snimljen Jakov Kitarović?

Policijska pratnja je snimila Peteka kako ulazi u zgradu na Slovenskoj 9 s narančastom vrećicom u kojoj je nosio gotovo dva milijuna kuna, a nedugo nakon ulaska je on izašao bez vrećice.

Jutarnji piše kako je policija htjela snimiti Kovačevića kako izlazi iz zgrade na Slovenskoj 9 s novcem pa su cijeli dan snimali taj izlaz. Upravo tada su snimili Jakova Kitarovića i ostale goste Dragana Kovačevića. 

Nisu uspjeli snimiti Kovačevića kako iznosi novac. 

Jutarnji je pokušao kontaktirati Jakova Kitarovića kako bi se očitovao na ovu temu, ali kako pišu, nisu uspjeli.

Nacional: Jakov Kitarović je osobno svjedočio primopredaji mita

Nacional pak javlja kako je Jakov Kitarović osobno svjedočio primopredaji mita od 1,96 milijuna kuna od strane Peteka Kovačeviću. 

Kažu kako se sve odvilo na privatnoj zabavi organiziranoj u petak 8. studenog uoči Martinja. 

Dodaju kako se radi o prvorazrednom skandalu u režiji DORH-a.

Nacional piše kako se radi o skandalu u režiji DORH-a jer je, po njima, DORH sve znao te da je mogao osumnjičene uhvatiti na djelu. Dodaju kako iz političkih razloga to nisu napravili, odnosno kako ne bi kompromitirali tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i uništili joj izglede u kampanji uoči predsjedničkih izbora.

Pišu kako je, između ostalog, DORH zataškao korupcijsku hobotnicu koja je sezala do štićenih osoba u vladi i predsjedničkim dvorima.

Nacional pak spominje i ministra Darka Horvata. Pitaju koja je njegova uloga u aferi i Janaf te je li on tajanstveni i utjecajni Darko. 
 


 

Pročitajte više