Kanadska policija pretražila stan u Montrealu zbog pisma s ricinom upućenog Trumpu

Foto: EPA

SPECIJALIZIRANA jedinica kanadske savezne policije provela je danas pretrage na području Montreala u vezi pisma s ricinom upućenog američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Pretrage su povezane s uhićenjem osumnjičene žene u trenutku kada je pokušala iz Kanade ući u Sjedinjene Države, potvrdio je glasnogovornik kanadske kraljevske žandarmerije.

Nosila je oružje

Žena, koja je prilikom privođenja nosila ručno oružje, uputila je pismo s ricinom Trumpu, objavile su jučer američke vlasti.

Nekoliko članova kanadske policijske jedinice specijalizirane za kemijske, biološke, radiološke, nuklearne ili eksplozivne prijetnje pretraživale su stan u zgradi na jugu Montreala.

Policija nije željela reći radi li se o stanu osumnjičene.

Smrtonosni otrov

Ricin, koji se proizvodi iz sjemenki ricinusa, smrtonosan je u najmanjim dozama ako se proguta, udahne ili ubrizga. Izaziva zatajenje organa i za njega ne postoji protuotrov.

Sva pošta adresirana na Bijelu kuću se pregledava i sortira u skladištima blizu Washingtona. Prema pisanju kanadskih medija, osumnjičena je već bila osuđena na tešku zatvorsku kaznu u SAD-u.

Pročitajte više